Zoon van Beth McGarethy is nu haar dochter en dochter is nu haar zoon

half-man-half-woman-Beide kinderen van het Amerikaanse echtpaar Beth & Russ McGarrity ondergingen dit jaar een geslachtsveranderende operatie.

Naar aanleiding van de trieste zelfdoding van transgender Leelah Alcorn vorig jaar, besloten ze om publiekelijk meer op de bres te springen voor alle transgenders……

Beth, wiens zoon Russie (20) én dochter Aly (17) transgender zijn, vond het weliswaar lastig toen haar kinderen vertelden dat zij zich allebei niet happy voelden in hun eigen lichaam, maar haar moederhart gaf haar in om hen vooral een fijn thuis en een veilig gevoel te blijven geven.

Toen haar kinderen nog klein waren, viel het haar al op dat ze anders waren. Zoon Russie verkleedde zich het liefst met vriendinnetjes, terwijl dochter Aly altijd ging voetballen met de jongens uit de buurt. Een frappante speling van Moeder Natuur.

Toen Beth’s zoon en dochter ouder werden, worstelden ze met hun transgender zijn en gingen ze door depressieve perioden, vooral ook omdat ze op straat en school werden gepest en nagekeken.

Aly was de eerste echt zeker wist dat ze liever een jongen wilde zijn. Na de middelbare school ging ze het traject in om van meisje naar jongen te gaan. Beth en broer Russie zagen hoe zij hiervan opleefde. Dat gaf broer de moed om eveneens een genderverandering te ondergaan.

Inmiddels is Russie nu ‘Rai’, en Aly is ‘Gaven’. “Mensen vragen me wel eens of ik iets ben verloren. Maar pas nu heb ik een zoon en een dochter zoals ze horen te zijn, vertelt moeder Beth aan The Sun.

‘Stop met haten, pesten en vooroordelen’ is nu haar adagium ten aanzien van transgenders. Daarom schrijft ze ook een boek over de bijzondere gezin. Ook vader Russ is trots. “We hebben altijd graag een dochter en een zoon gehad en dat is nu ook het geval, hoewel dit alleen op een andere manier gebeurd is als we hadden gedacht.”

Lees ook:Nederlandse transgenders krijgen met veel agressie te maken
Lees ook:Laverne Cox: ‘Partners van transgenders hebben het extra zwaar’
Lees ook:Vrouw date man die haar broer blijkt te zijn
Lees ook:Docent (55) trouwt leerling (22) met wie hij al 11 (!) jaar relatie onderhoudt
Lees ook:Tinder nu ook voor transgenders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>