Let op: taalvauten vormen grote afknapper bij online daten

HetGroeneBoekjeOnline daters moeten ‘het groene boekje’ bij de hand houden willen ze een virtuele vis aan de haak slaan.

Volgens ‘The Washington Post’ vormen taalfouten namelijk de grootste afknapper bij chatten en flirten via het internet…..

Voor hun onderzoek verwees de krant naar een eerdere studie van Grammarly, een bedrijf in spellingscontrole. Daaruit bleek dat mannen die 2 taalfouten maken in hun omschrijving 14% minder reacties kregen dan mannen die foutloos schreven.

Ook datingsite Match kwam al eens tot deze conclusie. Uit een rondvraag onder ruim 5000 vrijgezellen bleek dat na slechte persoonlijke hygiëne, taalfouten de grootste afknapper veroorzaakte. 88% van de vrouwen en 75% van de mannen gaven aan dat grammatica en spelling voor hen zelfs nog belangrijker zijn dan zelfvertrouwen en een goed gebit.

Volgens Max Lytvyn, mede-oprichter van Grammarly, heeft onze afkeer van spelfouten niet zozeer te maken met een voorliefde voor taal, maar wel met de indruk dat de persoon aan de andere kant van de lijn of niet heel slim is of niet genoeg moeite doet.

“Mensen zien de wijze van schrijven als een teken van werkethiek,” aldus Lytvyn. “Een geschreven biografie toont de moeite -of het gebrek eraan- die iemand er voor over heeft.”

De spellingscorrector heeft uiteraard nog wel moeite met de werkwoorden. Of iets beoefent of beoefend moet zijn, gebruik daar voor de digitale grammar-check!

Lees ook:Afknappers bij dating-profielen
Lees ook:Bij vrouwen val je met een slecht gebit niet in de prijzen
Lees ook:Dronkenschap, slechte adem en zweetlucht zijn afknappers voor vrouwen bij daten
Lees ook:Op Valentijnsdag moet je niet zeiken tegen vrijgezellen
Lees ook:Vrouwen vallen stiekem voor de stoppelige nerd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>