Vrouwen vragen mannen net zo gemakkelijk op date als andersom

FirstDateHet is vandaag Internationale Vrouwendag, waarop we met name onze voormoeders eren die het gemaakt hebben dat we anno 2016 kunnen beschikken over ons eigen leven.

Niet in alle landen van de wereld is dat het geval, dus er is nog een hoop werk aan de winkel.

Westerse vrouwen wachten dan ook niet meer op schrikkeldag of op de mannen. Zo zegt 40% van hen weleens een man voor een date te vragen……

Dat blijkt uit onderzoek van LEXA onder ruim 1000 Nederlandse bezoekers.

60% van de mannen maakte al eens mee door een vrouw geïnviteerd te worden. De datingsite verklaart het verschil, doordat vrouwen niet altijd toegeven dat ze een man uitvragen, terwijl dit wel algemeen geaccepteerd is. Vrouwen tussen de 25 en 34 jaar oud zijn het zelfverzekerdste op dat gebied.

“De tijd dat enkel de man het initiatief zou moeten nemen, is natuurlijk allang voorbij. Het gaat erom dat je zelf het lef en vertrouwen hebt om de eerste stap te zetten bij iemand”, aldus Emiel Spies van match.com, waar Lexa deel van uitmaakt.

Het merendeel van de vrouwen waardeert het als de man de rekening voldoet op de eerste afspraak. Ruim 80% van de mannen voelt zich juist op zijn gemak als de vrouw voorstelt om te betalen. Eenderde van de vrouwen vindt het ook geen echt probleem.

In vergelijking met andere landen zijn de Nederlandse vrouwen het terughoudendste wanneer er tijdens een date wordt gesproken over seks. Mannen vinden het meestal geen probleem als vrouwen hierover beginnen.

Lees ook:Seks op eerste date? Een kwart van nederlanders doet het!
Lees ook:Na een week met elkaar naar bed
Lees ook:Nederlanders vinden Vlaams accent opwindend; andersom bepaald niet
Lees ook:Vrouw voordat ze op date gaat: waxen, kleding kopen en nadenken
Lees ook:Eindelijk Lente! En dat voelt de single aan zijn instrumenten…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>