Nederlanders vinden Vlaams accent opwindend; andersom bepaald niet

Belgische singles zijn vergevingsgezinder tegenover hun dates dan de Nederlandse.

Zo geven Belgische singles een date graag nog een tweede kans, als bij de eerste date de vonk nog niet oversloeg.

Maar een ‘Ollands’ accent valt over de grens in minder goede aarde dan een Vlaamse tongval bij ons…………….

Dit blijkt uit een enquête van datingsite PARSHIP onder 911 Belgische en 1021 Nederlandse mannelijke en vrouwelijke singles tussen de 18 en 65 jaar.

73% van de Belgische singles denkt dat de vonk later alsnog overslaat. De Nederlanders zijn daar wat huiverig in. 67% is evenwel bereid om een tweede keer af te spreken, als zij nog geen kriebels voelen.

Dit verklaart wellicht ook waarom Belgen minder vaak een eerste date hadden in de afgelopen 2 jaar dan hun Nederlandse gelijkgestemden. Voor beiden landen geldt weliswaar dat er nagenoeg even vaak 1 tot 3 eerste dates plaats hadden (46% van Nederland en 47% van België).

Echter: waar bijna 22% van de Nederlandse single tot 5x een eerste date had, geldt dit voor maar 18% van de Belgen. Of de Belgen dan ook vaker een tweede date hadden, is niet bekend.

Ook bleken de Belgen meer door de vingers te zien wat betreft het accent van hun date. Een ruime 60% vindt dat de tongval van zijn/haar date geen probleem is. Hoe anders is dat bij de Nederlandse single: bijna de helft nokt als hun date vreselijk spreekt in hun oren.

Of de Belgen ook zo mild zijn als hun date uit Nederland zou komen, valt nog te bezien. Minder dan 5% geeft aan Nederlands een mooi accent te vinden.

Nederlanders laten zich daarentegen wel graag toefluisteren in het Vlaams: meer dan 17% krijgt het warm van het Zuidelijke accent.

Lees ook:Het Spaanse accent is het meest sexy!
Lees ook:NL single: 12 dates per jaar à €66,-
Lees ook:Koosnaampjes niet bijster origineel
Lees ook:De zachte G is opwindend!
Lees ook:Cursus Brabants voor singles: de zachte G is van Geil

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>