Nieuwe datingsite geeft ook slechte eigenschappen en foto’s weer

ugly_peopleOp datingsites zorgen mensen dat ze er echt op hun paasbest uitzien en de omschrijvingen zijn vaak te mooi om waar te zijn.

Sommigen huren er zelfs kappers, visagisten, stylisten en schrijvers voor in, want tsja: je krijgt maar één kans voor de eerste indruk.

We weten wel dat iedereen ook zijn schaduwkanten en minpuntjes heeft, maar daar gooien we onszelf nou eenmaal niet mee in de aanbieding.

Een nieuw initiatief wil dat nou juist wel…….

David Wheeler richtte al in 2013 een prototype van de site ‘Settle for Love’ op en probeert nu voldoende geld in te zamelen via crowdfunding voor een nieuwe versie.

Wheeler kwam op het idee omdat hij zelf in shock was nadat hij meisjes had ontmoet met wie hij via datingsites als OkCupid en Match.com. contact had gemaakt. De dames hadden bijvoorbeeld foto’s van 10 jaar eerder online gezet en aan photoshoppen gedaan om zich fraaier voor te doen.

Dat moest anders vond Wheeler.

“Ik koos een foto van mijn kalende kruin, omdat ik niet wilde dat dates zich bedrogen zouden voelen bij een echte ontmoeting. Daarnaast kan de hechte band met mijn moeder potentiële partners afschrikken, net als mijn gebrek aan stijlgevoel.”

De 30-jarige Amerikaan heeft een andere visie op online dating: “Ik geloof dat eerlijk zijn vanaf het begin niet alleen getuigt van een sterke persoonlijkhied, maar dat het ook helpt om gelukkigere en gezondere relaties op te bouwen.”

De 23-jarige Ashley is het helemaal eens met David: “Op andere datingsites zijn mensen bang om veroordeeld te worden. Ze willen niet afgewezen worden. Deze website moedigt kwetsbaarheid en openheid juist aan.”

Ook Alice (26) vindt het niet erg om eerlijk te zijn: “Ik heb overgewicht, ben werkloos, kan erg aanhankelijk en irritant zijn. Maar ik ben ook heel slim, creatief, loyaal en grappig.”

“Onze gebruikers zijn geen losers. Het draait erom jezelf voor te stellen zoals je bent”, aldus Wheeler die hoopt de nodige $45.000 bij elkaar te krijgen voor een echte versie van zijn idee.

Lees ook:Waarom liegen mensen zich kapot op het internet?
Lees ook:Tips voor effectief internet-daten
Lees ook:Vrouwen van nu willen geen sixpacks en wasbordjes meer. Ze willen een papa!
Lees ook:Bij Bert ‘Familiediner’ van Leeuwen op anti-bonje-cursus
Lees ook:Hoe online daten ‘de ware’ vinden juist in de weg kan staan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>