Shoppen op datingsites is het zelfde als de juiste jas of broek willen scoren

DatingShoppingDaten voor hogeropgeleiden, daten speciaal voor Amsterdammers, daten waarbij je door profielmatching en interesses bij elkaar gebracht wordt.

En dan ook nog eens allerlei vergelijkings-websiytes met beoordelingen. Gooi het maar in mijn pet!

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is als single wel ‘een club’ waar je terecht kunt. Maar of dat nou de manier is om aan de man of vrouw te geraken is maar de vraag……..

De keuze is zo groot waardoor je enorm kieskeurig wordt als het om online daten gaat, blijkt uit Brits onderzoek.

Jo Elliot is één van de vele vrouwen op een datingsite, vindt het zelfs verslavend. “Het is een enorme oppepper van je ego als zoveel mannen je profiel hebben bekeken, ook al vallen de mannen zelf tegen. Je blijft doorgaan in de hoop dat er toch een geschiktere man voorbij komt.”

Ze is suucesvol in haar carrière, maar wat de 42-jarige zakenvrouw mist in haar leven zijn een man en kinderen. Over haar ervaringen schreef ze ‘I’m Celibate- Get Me Out of Here!’

Waar je vroeger misschien 1 of 2 mensen had waarmee je aan het daten was, kun je nu dankzij het internet met wel 6 verschillende mensen afspreken in de zoektocht naar de perfecte partner. De anonimiteit die over het internet heen hangt maakt dat er weinig beperkingen zijn in aantal en trouw.

Professor Harry Reis, die het onderzoek leidde, ervoer dat het zoeken door duizenden profielen en foto’s van potentiële partners veel weg heeft van een dagje winkelen.

Mensen die weken of maanden met iemand aan het online chatten zijn, hebben vaak onrealistische verwachtingen. Het is goed je daarvan bewust te zijn. Al dat online online daten maakt mensen kieskeuriger dan nodig is.

Lees ook:Een kwart van de digi-lovers trouwt
Lees ook:Online daters maken teveel gebruik van hun ‘boodschappenlijstjes’
Lees ook:Brabanders googelen het allermeest naar een date.
Lees ook:Chinese officieren koppelen vrijgezelle soldaten
Lees ook:Waarom liegen mensen zich kapot op het internet?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>