Pssst. Hebben jullie nog seks?

BoredomBij de meeste stellen die al een tijdje bij elkaar zijn, gaat het er tussen de lakens niet meer zo heftig aan toe als in het begin.

Het nieuwe is er af en vaak zijn ‘te moe’, ‘geen zin’ of ‘te veel aan het hoofd’ veelgehoorde redenen.

Er zijn zelfs paren die er helemaal mee genokt zijn. Of zo goed als.

Kan dat, of betekent geen seks de doodsteek voor een relatie?

Daarover bericht de Vlaamse krant Het Belang van Limburg.

Kon ik nog maar eens terug naar de begintijd… De kans bestaat dat die gedachte ook weleens door je hoofd is geschoten. Niet kunnen wachten om elkaar te zien, te voelen, te kussen, de liefde te bedrijven… Totdat jullie al een tijdje bij elkaar zijn en de seksloze dagen elkaar sneller opvolgen dan je ooit in het begin voor mogelijk had gehouden.

Bij de 1 gebeurt dat na 5 maanden, bij de ander na 5 jaar. Er zijn uitzonderingen, maar bij meeste stellen breekt dat moment ooit aan.

Daar is ook niks mis mee, want voor al die seks in het begin, komen ~als het goed is~ heel wat andere mooie dingen in de plaats. Zoals een diepere liefde, meer verbondenheid en het gevoel een hecht team te zijn.

Er mag dan heel veel over seks gepraat en geschreven worden, uit het grote Sexpertonderzoek van de universiteiten van Gent en Leuven, blijkt dat 20% van de koppels amper nog seks heeft.

“Dat verbaast mij helemaal niet”, stelt seksuologe Kaat Bollen, die ook paren begeleid voor een programma op VITAYA.

“De meest voorkomende klacht die ik in mijn praktijk voorbij zie komen, is immers het gebrek aan libido of bruisend seksleven. Logisch ook, we moeten al zoveel tegenwoordig: het goed doen op de werkvloer, een goede ouder zijn, het huishouden runnen en dan ook nog eens een goede minnaar of minnares zijn. Veel vrouwen en ook mannen zijn daar soms gewoon te moe voor. Als ze hun bed zien, willen ze slapen. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Daarvan uitgaan, is zelfs nog realistischer.”

Lees ook:‘Schatje, heb je met mij de beste seks ever?’
Lees ook:Friends with benefits: maatjes die ook minnaars worden
Lees ook:Stellen die niet direct aan seks begonnen, blijven langer gelukkig
Lees ook:Een sekscontract afsluiten als relatieboost
Lees ook:Met 1x per week seks zijn stellen het gelukkigste

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>