Als de seks is uitgedoofd, maar de liefde nog niet

Over het algemeen hebben stellen minder seks naargelang ze langer getrouwd zijn.

Strubbelingen steken de kop op, het libido zakt naar een dieptepunt, praten wordt alsmaar moeilijker.

En toch is het voor heel wat koppels met relatieproblemen een grote stap om een deskundige te raadplegen.

Vaak met een onomkeerbare breuk tot gevolg en dit terwijl de liefde voor elkaar eigenlijk nog lang niet is uitgedoofd…………

In de serie ‘In Vertrouwen’ op de Vlaamse zender VITAYA worden weken Kevin & Fabienne 4 weken lang gevolgd, een stel 30′ers dat wél de stap naar de seksuologe durfde te zetten in de hoop hun relatie te redden.

Ze willen namelijk werken aan hun seksleven, dat op een laag pitje staat sinds de komst van hun kinderen.

Seksuologe van dienst is Kaat Bollen, die ook in het echte leven het liefdesleven van paren een nieuwe impuls probeert te geven.

Het verhaal dat in ‘In Vertrouwen’ aan bod komt, is dan ook gebaseerd op getuigenissen uit haar eigen praktijk. Deze vorm van TV heeft dan ook ‘docufictie’, net als in Nederland bijvoorbeeld de serie ‘Overspel in de liefde’.

De personages, Fabienne en Kevin, worden vertolkt door onbekende acteurs. “Maar, ik ben er zeker van dat veel mensen zich wel in de situatie van dit koppel en hun emoties gaan herkennen”, zegt Kaat Bollen.

“Ik zie in mijn praktijk namelijk vaak koppels met een verschil in libido en ben ervan overtuigd dat dit één van de dingen is die het vaakst mislopen in de slaapkamer. Logisch ook, je hebt nooit hetzelfde libido als je partner. Dat hoeft ook niet, maar om je relatie optimaal te houden ga je best wel op zoek naar een manier om het libido op elkaar af te stemmen. Dat proces komt ook aan bod in ‘In Vertrouwen’. Het is fictie, maar evengoed waargebeurd.”


Lees ook:Pssst. Hebben jullie nog seks?
Lees ook:Slechts 1 op de 3 vrouwen verlaat man voor minnaar
Lees ook:Henk Bleker (61) getrouwd met Barbara Rijlaarsdam (29): bah of stoer?
Lees ook:Alle Dagen Seks: relatie hechter, seksleven slechter
Lees ook:Franse adoptiemeisjes ontdekken na 22 jaar dat ze tweeling zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>