Maagden worden gelukkiger

In Amerika zijn er clubs waar jongeren die verkering hebben, plechtig zweren geen seks te hebben tot aan de huwelijksdag.

Ook in Nederland zijn er van dit soort ‘kuisheidsbijeenkomsten’.

Daar doen wij natuurlijk wat schouderophalend over.

Hoezo geen seks voor het huwelijk?

Totdat blijkt dat mensen die als maagd repectievelijk knaap het huwelijk ingaan een gelukkiger leven beschoren is……………

Zo constateren athans wetenschappers van de religieuze Brigham Young University in de Amerikaanse staat Utah, verbonden aan de Mormoonse Kerk. Studenten zijn daar gebonden aan een gedragscode die seks buiten het huwelijk verbiedt, net als gebruik van drugs of alcohol.

Uit het onderzoek, waarvoor ruim 2000 getrouwde paren werden geïnterviewd, zou blijken dat zij die wachten met seks tot na het huwelijk een veel betere relatie hebben dan stellen die er in een vroeger stadium mee begonnen.

De stabiliteit van de relatie van paren die hadden gewacht met seks lag zelfs zelfs 22% hoger, de tevredenheid in de relatie lag 20% hoger en de kwaliteit op gebied van seks was 15% beter. Zelfs de communicatie tussen partners was 12% adequater dan bij een stel dat al aan seks deed voor zij trouwden.

De wetenschappers geven aan dat een verbintenis met seks voor het huwelijk veel meer gebaseerd is op de fysieke kant en te weinig op vertrouwen, loyaliteit en toewijding. Die stelling is omstreden. Volgens veel seksuologen is het juist belangrijk dat partners elkaar ook op seksueel gebied leren kennen voordat ze een langdurige relatie aangaan.

Lees ook:Stellen die niet direct aan seks begonnen, blijven langer gelukkig
Lees ook:Seks is de barometer van een relatie, ook op latere leeftijd
Lees ook:Jawel: ook een onenightstand kan liefde worden!
Lees ook:Seks uitstellen zorgt voor een betere en hetere relatie!
Lees ook:Materialistisch ingestelde stellen krijgen vroeg of laat relatieproblemen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>