Seks is de barometer van een relatie, ook op latere leeftijd

Wetenschappers van de Universiteit van Chicago ondervroegen 732 paren in de leeftijd van 57 tot 85 jaar geïnterviewd over het geheim van een goed huwelijk.

Ze informeerden o.a. naar de frequentie van hun seksleven, hun psychologische gezondheid en hun tevredenheid over hun huwelijk.

Niet echt verrassend blijkt het geheim van een gelukkig huwelijk: seks!!!!

De bevindingen van Adena Galinsky en Linda J. Waite staan deze maand gepubliceerd in ‘The Journals of Gerontology: Series B’.

De wetenschappers stellen vast dat mannen en vrouwen die seksueel inactief zijn of heel weinig seks hebben, minder gelukkig zijn met hun huwelijk.

Paren die frequenter seks hebben (alle soorten van seks, niet enkel de daad)e hebben gelukkiger en positievere huwelijken.

De onderzoekers lijken daarmee een open deur in te trappen, maar hun onderzoek focust vooral op senioren: “Voor een goede kwaliteit van een huwelijk op latere leeftijd, blijkt het voor ouderen belangrijk te zijn om manieren te vinden om seksueel actief te blijven, ook wanneer gezondheidsproblemen vertrouwde vormen van seks moeilijk of onmogelijk maken.”

Galinsky en Waite raden hulpverleners en medisch personeel aan aandacht te besteden aan het seksleven van de oudere volwassenen die ze verzorgen en hen in het geval van een gebrek daaraan door te verwijzen naar iemand die gespecialiseerd is in therapie rond paren en seks.

Lees ook:De blijvende littekens van een echtscheiding
Lees ook:Vurige passie in een relatie al na een jaar gedoofd
Lees ook:Maagden worden gelukkiger
Lees ook:Maakt seks ons gelukkig of de aandacht en liefde van de partner?
Lees ook:Liefde zonder lusten: dat is liever knuffelen dan neuken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>