Kinderwens? Hollandse pot is goed sperma-voedsel!

Het is weer het seizoen voor de Hollandse pot op tafel.

En die blijkt ook nog eens uitstekend voor de kwaliteit van het sperma.

Aardappelen, groenten en vlees: mannen met dit voedingspatroon, hebben 2x zoveel zaadcellen als heren die anders eten……………..

Dat blijkt uit een onderzoek naar de relatie tussen voedingspatronen en vruchtbaarheid, waarop Marijana Vujkovic woensdag hoopt te promoveren aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Ze onderzocht het eetpatroon van 161 paren. Degenen die al langer dan een jaar probeerden zwanger te raken, vulden vragenlijsten in over hun eetgewoontes. Die resultaten werden vergeleken met metingen van de vruchtbaarheid.

Bij de mannen die vaak traditioneel Hollands eten, werden per milliliter sperma 62 miljoen zaadcellen gevonden, tegenover 37 miljoen bij mannen die er een ander voedingspatroon op nahouden.

Moet u dus als man aan de bak: boerenkool met worst, gehaktballetje, aardappels en spruiten en het kind kan straks de afwas doen. Niet teveel gaan bunkeren, want eerder onderzoek toonde al aan dat mannen met overgewicht trager zaad hebben.

Voor de vrouwen met tikkend bioklokje schijnt een Mediterraan dieet juist weer gunstig te werken. Allebei eigen potje dan maar?

Lees ook:Westerse mannen hebben steeds minder sperma
Lees ook:Zonnebaden is goed voor het sperma, maar doe het zonder hamburger!
Lees ook:Vaak naar de snackerette verneukt het zaad
Lees ook:Mensen-mannen zijn bijna overbodig
Lees ook:Veel lekkere dingen moet je laten voor het verwekken van een kind, behalve 1 ding!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>