2 januari is een echt(e)scheidingsdag

Al vaker schreven we hier bij relatie.blog over de echtscheidingspieken van het jaar. 2x per jaar loopt het storm bij de advocaten, juristen en mediators, namelijk na de grote vakantie en na de decemberfeestdagen.

2 januari, de eerste werkdag van het nieuwe jaar, belooft extra druk te worden voor echtscheidingsadvocaten. De Britten hebben zelfs al een naam bedacht voor de dag waarop paren massaal hun breuk wereldkundig maken: Divorce Day………….

Echtscheidingsadvocate Liliane Versluys, weet er met haar 30 jaar ervaring alles van. “In deze ‘dode’ periode tussen Kerst en Oud&Nieuw kreeg ik al 4 telefoontjes van nieuwe cliënten, voor een afspraak direct na Nieuwjaarsdag. We noteren 2 pieken: na de zomervakantie en na Nieuwjaar. Beiden zijn periodes van op elkaars lip zitten en elkaar niet kunnen ontlopen. Eerder genomen beslissingen worden pas na de feestdagen aan de familie gemeld. Net zoals stellen in de zomer toch nog de reeds geboekte vakantie samen ‘vieren’, mogelijk als laatste reddingspoging.”

Het einde van het jaar is ook een periode van reflectie, voornemens en daadwerkelijke beslissingen.

“De een besluit te gaan sporten en een ander wil scheiden. Mensen willen schoon schip maken en knopen doorhakken. In vergelijking met het idyllische familiesfeertje uit de reclames voelen stellen in december meer dan ooit dat het plaatje bij henzelf niet meer klopt. En wat ook al niet help zijn andere ‘slechte’ relaties aan de feestdis die je een spiegel voorhouden en doen beseffen: ‘zo willen wij niet oud worden’.”

De tip van Liliane Versluys: “Relatietherapeuten werken ook in de kerstvakantie.”

Lees ook:Goede voornemens? Vrouwen zijn er van, maar mannen houden vol!
Lees ook:Vrijgezellen denken dat 2015 hún jaar wordt
Lees ook:50+ single wil zo snel mogelijk op vakantie met nieuwe vlam
Lees ook:Overleeft jouw relatie de kerst en de kalkoen?
Lees ook:Vreemdgangers lopen vaak tegen de lamp met de feestdagen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>