Overleeft jouw relatie de kerst en de kalkoen?

In de Verenigde Staten wordt het fenomeen de ‘turkey drop’ (val van de kalkoen) genoemd.

Het gaat over relatiebreuken die voorkomen tussen Thanksgiving (de 4e donderdag van november) en Kerst c.q. Oud & Nieuw.

Feit is dat vlak na de jaarwisseling, net als na de zomervakantie, er sprake is van een echtscheidingspiek……….

Hoewel het niet helemaal duidelijk is wat deze ‘trend’ veroorzaakt, wordt de oorzaak vaak gezocht bij de stress van het feestseizoen. Veel mensen zouden niet in staat zijn om zowel de voorbereidingen te treffen als hun partner te blijven plezieren.

Daarnaast is het traditioneel ook een periode waarin veel mensen nostalgisch worden en nadenken over hun leven en beslissingen. Daar hoort ook het vraagtekens zetten bij een relatie ook bij.

Verder zijn de feestdagen ook een periode waarin we traditioneel veel tijd doorbrengen met familie. En dat kan een grote tikkende tijdbom zijn. Ouders die de partner niet goedkeuren, familieruzies, enzovoort. Ze zetten velen ertoe aan om een einde te maken aan een relatie.

Tegelijkertijd wil dat ook zeggen dat men nog meer steun krijgt van vrienden en familie als er in deze periode een einde komt aan een huwelijk of relatie. Net zoals zo’n breuk ook een perfect excuus kan zijn om te eten en drinken wat je wilt, zonder daarbij aan je lijn te denken natuurlijk…

Lees ook:Feestdagen of Vreesdagen ?
Lees ook:Een slecht huwelijk vergroot het risico op een depressie
Lees ook:Single stress voor kerst
Lees ook:Zo vlak voor de zomer maken jonge vrouwen nog even hun verkering uit
Lees ook:Vanaf vandaag kun je in ondertrouw vanuit bed

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>