Opnieuw gezinsmoord: vader neemt Jasper, Marijn en Seth mee de dood in

drenthe-familiedramaOpnieuw krijgt Nederland te maken met een gruwelijk gezinsdrama na een vechtscheiding.

In het Drentse dorp Schoonloo zijn de lichamen gevonden van een man en zijn 3 kinderen: Jasper (10), Marijn (10) en Seth (2).

Vader Bernd woonde al een tijd in het vakantiehuisje……

De 47-jarige vader doodde dit weekend zijn kinderen en daarna zichzelf omdat hij het leven niet meer aankon vanwege de moeizame scheiding en vanwege zakelijke problemen.

De vader had 3 kinderen bij 2 (ex-)vrouwen en was de laatste tijd erg depressief. Het zou gaan om Bernd Klaasse Bos, die samen met Pieter Grasdijk de internetdienst iLocal opzette en dat verkocht aan TomTom, weet QUOTE te melden.

Een aantal mensen heeft vanochtend een mail van hem ontvangen waarin hij aankondigt zichzelf en zijn 3 zoontjes om het leven te brengen. Die is verstuurd aan alle mensen die zijn aangesloten bij een website over scholen, waaraan Bernd K.B. werkte.

De brief met de aanhef ‘Schoonloo 8 september 2013′ is een ochtend later via automatische verzending verstuurd. Daarin staat dat een slepende scheidings- en voogdijprocedure de redenen zijn voor de zelfdoding en drievoudige moord.

“Er is veel kapot gemaakt. Het heeft bakken met geld gekost”, schrijft de overspannen Bernd in de brief. Naast privéproblemen waren er ook zakelijke. Zijn bedrijf, dat draaide rond de website Mijnschoolinfo.nl, was in financiële problemen geraakt.

Klaasse Bos heeft het over het ‘meenemen van de kinderen’ en meldt: “We hebben dit laatste weekend overigens een heerlijk weekend gehad met zijn vieren. Heerlijk geknuffeld en plezier gehad! Ik verwacht op geen enkele manier begrip van jullie.”

Hij sluit zijn brief af met de tenenkrommende tekst: “We hebben nu eindelijk rust.”

Volgens het Dagblad van het Noorden is een betrokkene maandagmorgen na het lezen van de mail spoorslags naar het vakantiehuisje gegaan. Daar ontdekte hij het drama, belde de politie en probeerde nog tevergeefs de kinderen te reanimeren.

Jasper en Marijn, de tweeling van 10, zaten op basisschool ‘De Petteflet’ in Groningen. Volgens een woordvoerder daarvan worden leerlingen, ouders en leerkrachten op dit moment opgevangen op de school.

Lees ook:Meer partnergeweld tijdens de WK, of ‘we’ nou winnen of verliezen
Lees ook:Na een scheiding is er minder contact tussen kinderen en hun grootouders
Lees ook:Ton Lankreijer overleden (1953-2016): hij dook in de (v)echtscheidingen
Lees ook:Shit! Waarom belt hij niet terug?
Lees ook:Leer van de CIA: zo worden de mailtjes van je geheime minnaar niet onderschept

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opnieuw gezinsmoord: vader neemt Jasper, Marijn en Seth mee de dood in

  1. Ruth

    Stil van verdriet over wat deze jongens is aangedaan. Een vader die geen hulp zocht en in die waan ook heeft gedacht er goed aan te doen zijn jongens mee te nemen in de dood. Het onvoorstelbare verdriet van de moeders…. De jonge mooie levens die niet verder mochten…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>