De Wageningse gifmoord: loverboy en slachtoffer van boven de 50

MarianHeijDe officier van justitie heeft afgelopen woensdag 18 jaar cel geëist tegen de verdachte van de zogenaamde ‘Wageningse gifmoord’.

Naar alle waarschijnlijkheid is de 60-jarige Marianne Heij met het gif azide vermoord door haar uit Marokko afkomstige loverboy Nasr Edine S…….

Het OM zet de 55-jarige verdachte in de zaak rond de Wageningse gifmoord neer als een doortrapte, op geld beluste veelvrijer. De man zou de enige erfgenaam zijn van slachtoffer Marian Heij en er meerdere vriendinnen op nahouden.

Marian Heij overleed op 13 mei 2012 in het ziekenhuis en haar echtgenoot werd nog dezelfde avond gearresteerd. De familie had vermoedens over vergiftiging en waarschuwde de artsen.

In 2006 leert Marian de 6 jaar jongere Nasr kennen. Ze valt als een blok voor de charmes van deze Marokkaanse man.

Ook al kan Marian haar geluk niet op met Nasr, haar familie heeft grote twijfels. Ze krijgen geen hoogte van hem en veel dingen die Nasr vertelt blijken later niet te kloppen. Zonder dat de familie het weet, trouwen de twee. Marian is wars van alle waarschuwingen over haar geliefde.

Tijdens de rechtszaak schetste de offcier van justitie het beeld van een sluwe man, die uit was op het geld van zijn vrouw. De verdachte ontkent nog altijd dat hij zijn vrouw heeft vermoord. De officier betoogt echter dat vaststaat dat Heij is overleden als gevolg van het toedienen van de giftige stof Azide, o.a. door het te mengen met Beerenburg.

De advocaat van de verdachte vroeg vrijspraak voor de 55-jarige Nasr, omdat er geen enkel direct bewijs van moord is.

In zijn betoog suggereerde hij dat Marian Heij wellicht zelfmoord heeft willen plegen, mogelijk met hulp van haar man. Hij voerde aan dat er nooit een stof met azide in de woning is ontdekt. Alleen in de fles Beerenburg, waaruit de zus van Heij ook een slokje nam om daarna ziek te worden. Die fles, die de familie heeft laten onderzoeken bij stoker Hooghoudt, kan echter zijn verwisseld, meende hij.

De 60-jarige Marian was een bekend figuur in Wageningen. Tot een paar jaar terug was ze directeur van boekhandel Kniphorst en betrokken bij allerlei literaire activiteiten in de stad. Na een vermeende hartaanval werd ze in mei naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht, waar artsen constateerden dat ze door vergiftiging om het leven is gekomen.

Een zus van Marian spreekt van een familietrauma. “We hebben onze ouders in een jaar tijd 10 jaar ouder zien worden.’

Als gevolg van de moord op haar dochter, zou de gezondheidstoestand van de bejaarde moeder in korte tijd flink zijn achteruit gegaan. Ook vertelde de zus dat ze bang was voor wraak van de verdachte, mocht hij veroordeeld worden. “Wij zijn niet zomaar van deze man af”, hield zij de rechters voor.

Lees ook:Marine-officier zet z’n eigen dood in scène om van zijn vriendin af te zijn
Lees ook:Dodelijk partnergeweld afgelopen nacht in Steenwijk
Lees ook:Bruid duwt tijdens de honeymoon echtgenoot in klif
Lees ook:Straffe stalkers zijn maar lastig te stoppen
Lees ook:Vrouw met plastic penis belandt op mannenafdeling gevangenis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>