Teruggevonden brief van ex wordt roerende film

Op een dag vindt Anne Marieke Graafmans een brief van 8 jaar terug, die haar vriend haar schreef toen hun relatie net voorbij was.

Toen ze hem destijds kreeg vond ze het maar een egoïstische en vervelende brief.

Maar nu leest ze pas echt wat er staat. Dat vindt ze zo mooi dat ze dat letterlijk met de hele wereld wil delen………

En dus stapt de 3e jaars studente aan de Filmacademie met camera op het IJveer. Daarover vertelt ze het volgende: “Ik was eerst al wel 6x met de pont heen en weer geweest, met de brief en de handycam in mijn hand, voordat ik op een vrouw durfde af te stappen. Zij las toen de brief en werd best wel emotioneel. Dus toen zijn we gaan praten over wat de brief met haar deed. En het was heel bijzonder dat ze door het lezen van de brief heel open werd naar mij.”

“Op een gegeven moment was er ook een man die mij aan de tand ging voelen. Hij zei dat hij niet begreep dat ik bij mijn ex was weggegaan. Ik dacht: zo’n reactie heb ik nodig. Ik heb die man toen ook verder uitgedaagd. Want je kan natuurlijk een verhaal vertellen van ‘oh wat vreselijk, wat vervelend’, maar er zit natuurlijk ook een andere kant aan. Ik ben bij mijn ex weggegaan, en dat is gewoon niet tof als je in zo’n lange relatie zit.”

De korte film van Anne-Marieke Graafmans is juist zo roerend vanwege de echtheid: de wat rommelige camerabeelden en de gewone mensen die de brief lezen en ieder op hun eige wijze reageren, maar allemaal zeer geraakt zijn. Hoe meer reacties er komen, hoe meer zich het plaatje ontrolt van een liefdesrelatie die ooit was. Neem even een kwartiertje voor ‘Lieve Anne-Marieke’…………….

Lees ook:46-jarige vrouw baart kind voor haar homo-zoon
Lees ook:Anne Sinclair, ex van DSK, gelooft niet dat hij een verkrachter is
Lees ook:Hoerende en sloerende Strauss Kahn nu officieel gedumpt door zijn vrouw
Lees ook:Mannen en de witte legging
Lees ook:En wie is Mevrouw Dominique Strauss-Kahn dan?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>