En wie is Mevrouw Dominique Strauss-Kahn dan?

Tot pakembeet 1990 was Dominique Strauss-Kahn eigenlijk meer meneer Anne Sinclair.

Dankzij zijn huwelijk met haar, haar toedoen, haar kapitaal, haar connecties en totale inzet voor hem is DSK gekomen tot waar hij tot vorige week was: president van het IMF en aanstaand presidentskandidaat van Frankrijk.

Over hoe Anne Sinclair mevrouw Dominique Strauss-Kahn werd…………

Anne Sinclair (62) is een van Frankrijks rijkste erfgenamen; ze is de kleindochter van Paul Rosenberg een belangrijke kunsthandelaar van begin 20ste eeuw.

En ze had haar mega-carrière als een van de bekendste televisiejournalisten in Frankrijk. 13 jaar lang presenteerde ze op zondagavond ‘Sept sur sept’ op TF1.

Miljoenen Fransen zagen hoe ze daarin nationale en internationale politici aan de tand voelde. Haar kijkcijfers waren enorm en ze werd zelfs ‘De Franse Oprah’ genoemd.

Maar om belangenconflicten te vermijden stopte ze met presenteren in 1997 toen haar man minister van economie werd. Ze nam een baan aan als bestuurder van een TV-zender aan en werd vooral actief op haar blog: ‘Deux ou trois choses vues d’Amerique’.

Toen DSK zijn baan bij het IMF kreeg, kocht zij een 4 miljoen kostend pand in Washington.

In Frankrijk oogst ze bewondering door haar kranige optreden en geduld. De krant ‘Le Figaro’ vergeleek haar reeds met Hillary Clinton, en ‘L’Express’ schreef dat ze een vrouw is met een vriendelijk karakter, ‘maar als iemand aan haar Domi komt, verandert ze in een herdershond’.

Tot afgelopen weekend hielp Anne Sinclair haar echtgenoot naar de aanloop van hun beider ultieme droom: het winnen van de Franse presidentsverkiezingen volgend jaar mei. Sinds ze 20 jaar geleden met de socialistische parlementariër trouwde, bereidde ze hem voor voor het hoogste ambt, schrijft ‘The Times’ en introduceerde ze hem bij de machtselite.

Samen met hun woordvoerster, een paar advocaten uit Parijs en het juridische team uit New York werkt Anne Sinclair nu aan ‘damage control’. Ze zegt tot nu toe in de onschuld van haar man te geloven.

Eerder toen DSK reeds als rokkenjager te boek stond, zei ze dat ze het een eer vond om met een verleider getrouwd te zijn, zolang hij haar ook maar verleidde.

Hun gemeenschappelijke droom: hun werkende leven afsluiten als de opvolgers van Nicolas Sarkozy & Carla Bruni in het Elysée, is inmiddels aan flarden.

Het zal (organisatorisch als wel emotioneel) een behoorlijke klus worden voor mevrouw DSK om in deze tijden à la Hillary Clinton ‘Stand by your man’ te doen en te blijven.

Lees ook:Hoerende en sloerende Strauss Kahn nu officieel gedumpt door zijn vrouw
Lees ook:Mevrouw DSK gooit grijpgrage echtgenoot op de keien
Lees ook:Anne Sinclair, ex van DSK, gelooft niet dat hij een verkrachter is
Lees ook:Hillary blijft dol op Bill
Lees ook:Met deze trouwring kun je nooit meer vreemdgaan!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “En wie is Mevrouw Dominique Strauss-Kahn dan?

  1. Pingback: Anne Sinclair, oftewel mevrouw DSK kiest voor de methode Hillary Clinton | Relatie

  2. Pingback: Mevrouw DSK gooit grijpgrage echtgenoot er eindelijk uit | Relatie

  3. Pingback: Dominique Strauss Kahn nu officieel gedumpt door zijn vrouw | Relatie

  4. Pingback: Dominique Strauss Kahn met nieuwe brunette aan zijn zij | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>