Digitaal dumpen

ADIEUDigitaal dumpen is een groeiende trend.

Uit een recente enquête blijkt dat mensen het liefst via e-mail of sociale netwerksites als Facebook een relatie verbreken.

Andersom gebeurt ook: het aantal vrouwen dat hun partner dumpt nadat hij te exessief met internet bezig was, groeit gestaag………..

Eenderde van de 2000 mensen die online ondervraagd werden, zegt dat ze al een relatie via mail beëindigden, 13% veranderde zijn status op Facebook naar single om hun partner in te lichten, 6% verkondigde het nieuws op Twitter en 2% stuurde een uitmaak-sms..

38% zette een punt achter zijn relatie met een persoonlijk gesprek en 8% gebruikte de telefoon.

“Digitaal dumpen zal binnenkort de bovenhand nemen wat betreft het beëindigen van relaties”, aldus onderzoeker Sean Wood van DateTheUk Dating Service die opdracht gad tot deze enquete. “Het is vaak makkelijker, sneller en op deze manier vermijd je misverstanden.”

Maar ook 1 op de 5 Britse vrouwen dumpte haar partner vanwege zijn internetgebruik. De Engelse online discount site MyVoucherCodes maakte dit vorige maand bekend.

Het onderzoek onthulde dat 80% van de vrouwen vindt dat hun wederhelft teveel surft of te vaak games doet. Verder gaf 70% van de onderzochte dames aan, dat spelletjesverslaving zorgde voor ruzie. Call of Duty is het spel dat het vaakst herrie veroorzaakt.

Ook mannen gaven in 72% van de gevallen aan dat ze vonden dat hun partner teveel op het internet zat. Slechts 6% zag dit echter als reden om de relatie te beëindigen.

“Terwijl mannen in de meeste gevallen goals scoren of schieten naar mensen van over de hele wereld, zijn vrouwen net zo schuldig aan scheidingen als gevolg van internetgedrag”, aldus Mark Pearson van de verkoopsite.

Lees ook:Sociale media maken net zoveel relaties als ze kraken
Lees ook:Dumpen via hashtag #TransformationTuesday
Lees ook:Veel 55+ singles daten digitaal
Lees ook:Vrouwen hakken sneller de knoop van een relatie door dan mannen
Lees ook:1 op de 5 scheidingen wordt veroorzaakt door online-overspel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>