Ali Mentatie woont hier straks niet meer

gold-diggerDe alimentatiewet die regelt dat partners na een scheiding een financiële bijdrage krijgen, moet op de schop.

PvdA is geïnteresseerd in een initiatief van een man die het huidige alimentatiestelsel ter discussie stelt en reeds 10.000 steunbetuigingen heeft…..

Kamerlid Anja Timmer noemde de wet in EénVandaag ‘niet meer van deze tijd’. De PvdA’ster is het met initiatiefnemer Fred Breet eens dat de duur van de betalingen op de schop moet.

“Ik zou willen dat je niet alleen de rechten legt bij de ontvanger. Er moet een prikkel in dat het stopt en dat je dan zelfstandig verder moet. Er staan nu een paar dingen in die niet meer in deze tijd van zelfstandigheid passen.” Aldus Timmer.

Breet zet ook zijn vraagtekens bij de hoogte van de partneralimentatie. Hij is er zelf nu €1700,-  van zijn inkomsten van €3200,- netto aan kwijt. ”Mijn ex mag leven in de welstand die ze genoten heeft tijdens ons huwelijk, maar hoe zit het met mijn welstand die ik ook gehad heb?”

De partner-alimentatieregeling is nu voor 12 jaar. Volgens het voorstel van Breet zou dat maximaal 8 jaar moeten worden en na verloop van tijd nog minder. Op die manier zouden de ontvangende partners gestimuleerd worden om aan het werk te gaan.

Wanneer Fred Breet 40.000 handtekeningen heeft, moet de kamer naar zijn voorstel kijken. Mogelijk gaat de PvdA nu al met het plan aan de slag.

Lees ook:Gaan jullie voor huwelijkse voorwaarden of gemeenschap der goederen?
Lees ook:Partner-alimentatie naar maximaal 5 jaar
Lees ook:Mannen stemden het vaakst VVD, vrouwen PvdA
Lees ook:Scheiden via de ambtenaar van de burgerlijke stand
Lees ook:Hall Pass: vrijkaartje om een week vreemd te gaan

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ali Mentatie woont hier straks niet meer

  1. hendrik

    mijn ex heeft liever alimentatie dan werk !

      /   Reply  / 
    1. pierre

      nou hendrik je bent niet de enige met dit probleem en wat nog erger is als ze een uitkering krijgt,dan zetten die je het mes op je keel en het ergste vind ik samen wonen en niet doorgeven terwijl de uitkerings instanties ingeligt is.diep treurig,je kunt beter je ex vermoorden dan van je laten profiteren.

        /   Reply  / 
  2. Fhon

    Ook al een anaalridder dus!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>