Gaan jullie voor huwelijkse voorwaarden of gemeenschap der goederen?

Deze vraag zal binnenkort aan alle aanstaande bruidsparen gesteld worden.

1 op de 3 huwelijken eindigt in een echtscheiding en daar loopt eenderde weer van uit op een vechtscheiding. Inzet: geld.

Binnenkort wordt het standaard dat je bij je ondertrouw al aangeeft of je kiest voor gemeenschap der goederen of dat je huwelijkse voowaarden laat opstellen bij de notaris……..

Daarvoor pleitten althans PvdA en D66 vandaag in een overleg met staatssecretaris Fred Teeven van Justitie.

Nu is het nog zo dat huwelijkspartners automatisch in gemeenschap van goederen trouwen als ze zelf niet hebben aangegeven dat ze anders willen. Daarvan is in het voorstel van PvdA en D66 geen sprake. De partners moeten dan zelf een keuze maken.

Vorig jaar stelde D66 nog voor mensen die geen voorkeur uitspreken onder huwelijkse voorwaarden te laten trouwen in plaats van in gemeenschap van goederen. Dit voorstel leek in goede aarde te vallen in de Kamer, maar omdat er inmiddels geen meerderheid meer voor is, pleit D66-Kamerlid Magda Berndsen nu voor een verplichte keuze.

Omdat de keuze uit verschillende huwelijksvormen nogal ingewikkeld kan zijn, kwam GroenLinks met een financiële bijsluiter bij het huwelijk.

Lees ook:Trouwen op huwelijkse voorwaarden moet standaard worden
Lees ook:Trouwen ‘onder huwelijkse voorwaarden’ wordt de standaard
Lees ook:Trouwen in beperkte gemeenschap der goederen
Lees ook:Waar moet je nu als golddigger nog heen?
Lees ook:Er wordt steeds zakelijker getrouwd in Nederland

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>