Pleisters voor een liefdeswonde

Iedereen krijgt in zijn leven wel te maken met liefdesverdriet.

Oef, wat een snijdende pijn gaat er door je donder.

Het heet ook niet voor niks een gebroken hart.

Normaal blijven functioneren is dan geen eenvoudige zaak.

Vooral niet ~zoals momenteel~ iedereen om je heen met de kerstdagen bezig is.

Onderstaand: pleisters voor een bloedend hart, balsem voor een zere ziel………

Word geen mol
Hoe moeilijk het ook is omdat je je rot, verdrietig en ellendig voelt: blijf ook leuke dingen doen. Je hebt er misschien helemaal geen zin in om naar die kerstborrel te gaan, maar doe het. Leg gewoon uit dat je je niet zo jofel voelt en praat daarna over andere zaken. Bovendien ontdek je zo dat je je verse ex niet nodig hebt voor gezelligheid.

Kraantje lek
Het is verleidelijk om je te laten meevoeren op de golven van verdriet. Er is helemaal niks mis mee om je zo af en toe eens helemaal te laten gaan met een goed stuk muziek (‘Love Hurts’) in de achtergrond, maar probeer niet de hele dag te huilen. Kom in actie: bak die taart of ga paardrijden!

Denk positief
Nee, even niet over de liefde of over je ex. Maar wel over jou, jouw leven en de mooie dingen die daar nog steeds bijhoren. Het lijkt misschien wel zo, maar wanneer je relatie over is, stopt de wereld niet met draaien. Ga je oude oma of die sneue buurman een kerststol brengen!

Verzorg jezelf top
Als het beeld in de spiegel je bevalt, voel je je meteen een stuk beter. Koop een mooie, nieuwe outfit, ga langs die hippe kapper en neem een zonnebankje. Laat staan die gore chips en vette worst. Eet de fruitschaal leeg. Liefdesverdriet is een van de meest effectieve afvalmethodes, dus je past overal weer in. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Echt!

Realiseer een wens
Door liefdesverdriet heeft je eigenwaarde een knauw gekregen. Die kun je weer een boost geven door iets te doen wat je al heel lang wilt. En wat je wellicht niet deed omdat mevrouw of meneer je ex het niks vond. Een paar dagen funshoppen in London? Eindelijk naar die speciale expositie? Start de auto!

Praten met mate
Natuurlijk wil je tot in detail je gevoelens delen met de mensen die om je heen staan. Dat is goed en moet je zeker doen. Maar voorkom dat je het er 24 uur per dag over hebt. Schrijf er een mooi gedicht, lied of tekst over of gooi je emoties op een schildersdoek. De mooiste kunst komt voort uit ellende.

Accepteren valt te leren
Liefdesverdriet hoort bij het leven. Accepteer dus maar de ellende waar je middenin zit. Je wordt er absoluut sterker en zelfstandiger van. Als je hier goed doorheen komt, ben je straks trots op jezelf en word je (nog) aantrekkelijker.

Troostrelatie
Het even ‘gezellig’ hebben met een nieuw vriendje of vriendinnetje tussendoor is prima. Realiseer je dat je vanuit deze situatie niet in een nieuwe relatie kunt stappen. Nu al weer verliefd worden, trekt je hart nog niet. Zie alles even als tijdelijk. Geen vastigheid heeft veel voordelen. Pluk daar de vruchten van!


Lees ook:Valentijnsleed
Lees ook:In liefdesverdriet schuilt ook positiefs
Lees ook:Dood gaan aan liefdesverdriet
Lees ook:Het gebroken hart syndroom verklaart waarom partners vlak na elkaar sterven
Lees ook:Het gebroken hart syndroom treft vaker vrouwen dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pleisters voor een liefdeswonde

  1. Pingback: De liefdesverdriet - professor | Relatie

  2. Pingback: Al therapeutisch shoppend je liefdesverdriet lozen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>