Huwelijksblues

Babyblues, puberblues, kantoorblues en nu is er dan de huwelijksblues. Na enige tijd met de liefde van je leven onder één dak en in één bed valt het toch tegen…………

De spetternde trouwerij met alle vrienden is voorbij, de droomreis gedaan en het wittebrood is op. Alle rekeningen zijn betaald en misschien is de bankrekening wel bijna leeg. Daar zit het echtpaar dan samen op de dure bank naast de ingelijste trouwfoto.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat veel pas getrouwde stellen te maken krijgen met een dip na het trouwen. De verwachtingen van een huwelijk zijn groot en de partner die hen zo gelukkig zou maken, stelt teleur. De depressie wordt zo groot dat deze stellen hun toevlucht nemen tot de relatietherapeut.

In Nederland komt het ook voor, maar minder. Volgens relatiedeskundigen heeft dat vooral te maken met de christelijke achtergrond van Amerikanen.

Het is daar niet gebruikelijk om voor de trouwdag al samen te wonen. Dus of je echt met je partner en al zijn of haar (on-) hebbelijkheden kunt leven, is dan nog maar de vraag.

Volgens de onderzoekers lijden pasgetrouwden echt onder een dergelijke ’after-marriage-distress’. ”Vrouwen houden hun verdriet geheim, omdat ze zich ervoor schamen en mannen kroppen hun gevoelens gewoon op.” What’s new?

Lees ook:Liefde is…. Dat hangt er maar vanaf waar je woont
Lees ook:Samen slapen kost je 2 uur van je nachtrust
Lees ook:Een relatie op het platteland houdt langer stand
Lees ook:Wonen in een Vinex-wijk is goed voor je huwelijk, maar verkas niet naar Amsterdam
Lees ook:Scheiden doet …………. scheiden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>