Maak seks en relaties van mensen met verstandelijke beperking bespreekbaar!

Seksualiteit en relaties bespreekbaar maken bij mensen met een lichte verstandelijke beperking is nodig om het risico op misbruik en ongewenste zwangerschappen tegen te gaan.

“Maar vooral omdat zij door voorlichting meer inzicht krijgen hoe ze seksuele gevoelens kunnen uiten.”

Dat zegt Roelienke Gort van MEE Drenthe vandaag in Het Dagblad van het Noorden.

De organisatie, die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking, houdt dinsdag 15 april een congres voor begeleiders in instellingen en onderwijzers uit het speciaal onderwijs over geven van seksuele voorlichting.

Het congres in Assen wordt geleid door orthopedagoog Erik Bosch en seksuoloog Ellen Suykerbuyk. Zij hebben een praktische methode ontwikkeld om seks en relatievorming op een begrijpelijke manier bespreekbaar te maken.

Illustratie & filmpje hieronder:
Austin Wayne Underwood & Jessica Smith uit Texas zijn allebei halverwege de 30 en hebben het syndroom van Down.

De moeder van Austin heeft haar hele leven gevochten voor eerlijke rechten voor kinderen met Downsyndroom. Toen Austin en Jessica zo’n 3 jaar oud waren, vroeg de moeder van Jessica die van Austin om raad en sindsdien zijn ze dikke vriendinnen.

In 2012 besloot Austin om met de traditie van het gezamelijke kerstdiner voor beide families te breken, met reden. Hij nam Jessica, op wie hij al verliefd is sinds zijn jeugd, mee voor een ritje in een limousine om naar de kerstverlichting te gaan kijken.

Toen ze uit de limousine stapten, knielde en vroeg hij Jessica ten huwelijk. Het gelukkige paar wil deze zomer hun bruiloft houden in Westernstyle.

Lees ook:The Undateables en dan echt: daten met een handicap
Lees ook:Wat is er mis met een kind met Down Syndroom?
Lees ook:Eindelijk datingsite voor gehandicapten
Lees ook:Zoenende vrouwen op straat OK, zoenende mannen nou NEE
Lees ook:Daten voor mensen met een lichte verstandelijke beperking of autisme

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>