Zoenende vrouwen op straat OK, zoenende mannen nou NEE

Wat betreft de roze liefde is de gemiddelde Nederlander een dubbele standaard toegedaan.

Meer dan de helft van de jongens keurt het af als 2 mannen met elkaar zoenen in het openbaar. Gaat het over 2 vrouwen, dan is dit opeens een heel ander verhaal.

Daar heeft slechts 16% van de jongens problemen mee……..

Zo blijkt uit onderzoek van Soa Aids Nederland en Rutgers WPF onder jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

Meiden blijken iets standvastiger, in beide gevallen keurt 25% het openbare liefdesbetoon af.

Zoenende heterostellen zijn daarentegen voor deze jongens en meisjes nauwelijks een probleem.

Morgen is het Paarse Vrijdag. Dan worden docenten en scholieren van middelbare scholen opgeroepen paars te dragen uit solidariteit met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren.

Een belangrijk initiatief, vinden Soa Aids Nederland en Rutgers WPF. 59% van de scholieren in het voortgezet onderwijs geeft aan geen specifieke voorlichting over homo- en biseksualiteit te hebben gekregen. De voorlichting over transgenders en transgendergevoelens ontbreekt vrijwel helemaal.

Veel scholen blijken terughoudend als het aankomt op het actief bespreekbaar maken van homo- en biseksualiteit en transgenderisme.

Onderzoek toont aan dat de psychosociale gezondheid van jonge homo’s, lesbische meiden en biseksuele jongeren in Nederland te wensen overlaat. 1 op de 7 lesbische of biseksuele meisjes en 1 op de 8 homo- of biseksuele jongens heeft (heel) vaak last van depressieve klachten.

Met de lesbrief Seksuele Diversiteit krijgen docenten handvatten aangereikt om seksuele diversiteit onder de aandacht te brengen en homoacceptatie te bevorderen.

Docenten leren hoe ze tijdens lessen de vanzelfsprekende norm van heteroseksualiteit kunnen doorbreken en genderstereotypen kunnen bespreken. Doel van de lesbrief is onder meer om scholieren te laten inzien dat seksuele diversiteit overal voorkomt en van alle tijden is.

Ook dient het besef te worden gecreëerd dat een negatieve uitlating op basis van seksuele oriëntatie schadelijke impact kan hebben op mensen wie het betreft. De lesbrief is bedoeld voor de tweede klas van het voortgezet onderwijs en is samengesteld door Soa Aids Nederland en Rutgers WPF.

Lees ook:Biseksuelen blijven lang in de kast(en)
Lees ook:Leraren krijgen lessen in liefde
Lees ook:Doe ‘The Dutch Kiss’ en je bent helemaal hip!
Lees ook:Veel moslims zijn stiekem homo
Lees ook:Tweederde van actief biseksuele vrouwen heeft vaste relatie met man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>