Leugens en bedrog hakken er meer in bij overspel dan de seks buiten de deur

Het pijnlijkste aspect van ontrouw is niet de affaire zelf, maar wel de vele geheimen en het bedrog die ermee samengaan.

Het is de schending van het vertrouwen tussen 2 partners die een affaire pijnlijk en onethisch maken.

Het ergste is dat je moet beseffen dat je partner er een geheim leven op nahoudt, waar jij niks vanaf weet……………

Aldus relatietherapeute Lisa Firestone.

Volgens haar is het opvallend dat steeds meer mensen vragen wanneer het aanvaardbaar is om te liegen tegen je partner. Haar antwoord daarop is zeer simpel: nooit! “Liegen tegen iemand, zeker wanneer het gaat om iemand waar je om geeft, is een grote schending van de mensenrechten”, vindt de psychologe.

Natuurlijk gebeurt het iedereen met een langere relatie weleens dat hij of zij verliefd wordt of zich aangetrokken voelt tot iemand anders, maar er is altijd een moment waarop je nog tegen jezelf kunt zeggen: ik doe het of ik doe het niet.

“Het klopt dat je niet altijd controle hebt over je gevoelens, maar we kunnen wel kiezen wat we ermee doen”, zegt Lisa Firestone dan ook. “Eerlijk zijn over je emoties voor iemand anders is het beste wat je kan doen, want dan ben je ook eerlijk ten opzichte van jezelf.”

Bovendien kan die openheid er zelfs voor zorgen dat je er als stel sterker uitkomt, want relaties zijn grotendeels gebaseerd op vertrouwen. “Als je het niet erg vindt om geheimen te hebben voor je partner, wordt het gevaarlijk”, zegt de relatietherapeute. “Op den duur wordt het steeds makkelijker om grotere leugens te vertellen.”

Volgens psychologe Shirley Glass is de ideale relatie gebaseerd op vertrouwen, openheid, wederzijds respect en persoonlijke vrijheid. “Ervoor kiezen om eerlijk te zijn tegen je partner maakt liefde pas echt. Bedrog en leugens zijn dus nimmer wenselijk in een relatie.”

Lees ook:Een open relatie waarin je elkaar wat gunt
Lees ook:10 oranje waarschuwingslichten als je de roze bril hebt afgezet
Lees ook:Extreme jaloezie
Lees ook:Groot-Brittanië’s oudste vader genept door zijn vrouw
Lees ook:De top tien van zaken waar vrouwen in een relatie over liegen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Leugens en bedrog hakken er meer in bij overspel dan de seks buiten de deur

  1. Pingback: Intimiteit met een ander wordt door bedrogen partners erger gevonden dan de seks buiten de deur | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>