Relatie op het werk kan reden zijn voor vertrek

Voor de mensen zelf die het betreft kan het soms enorm spannend zijn: een relatie op het werk.

Maar collega’s kunnen zich er groen en geel aan ergeren en het kan de werkverhoudingen danig verstoren.

Sommige bedrijven hebben tegenwoordig richtlijnen opgenomen voor relaties op de werkvloer binnen hun arbeidscontracten………….

Banensite StepStone.com vroeg bezoekers of ze al eens een relatie gehad hebben op het werk. In totaal namen 3527 mensen uit Duitsland, Denemarken, Nederland en België deel aan de enquête.

21% had inderdaad al eens een relatie met een collega. De helft daarvan ging om die reden op zoek naar een andere baan. De meerderheid houdt werk en privé echter volledig gescheiden en heeft nog nooit ‘iets’ gehad binnen de werksfeer.

Vorig jaar werd hetzelfde onderzoek gedaan door stepstone.be en toen gaven iets meer mensen aan weleens een relatie te hebben gehad met een collega, namelijk 27%.

Een bedrijf kan wel interne richtlijnen vastleggen om werknemers te waarschuwen tegen relaties op het werk, maar je zult er nooit voor de rechtbank hoeven verschijnen omdat je verliefd bent geworden op een collega. Een werkgever kan alleen actie ondernemen wanneer een relatie hinderlijk is voor de samenwerking in het bedrijf.

Anderzijds heeft een werknemer niet automatisch het recht om bijvoorbeeld te worden overgeplaatst als hij/zij een relatie begint met een collega of als de relatie afloopt. Als ze er zelf een probleem mee hebben, kunnen ze natuurlijk altijd beslissen om van werkkring te veranderen.

Enkele nuttige tips voor mensen die een partner hebben op het werk, vond ik op 6minutes.be:

  • Vertel het pas aan je collega’s als het echt serieus is.
  • Stuur geen privé-mails naar je partner op het werk.
  • Vermijd aanrakingen tijdens de werkuren.
  • Is je partner je manager of ben jij zijn of haar manager? Dan kan 1 van beiden maar beter op zoek gaan naar een andere baan, of zeker een overplaatsing aanvragen naar een andere afdeling.

Lees ook:Over liefde en seks tijdens kantooruren
Lees ook:Relaties op werkvloer verstandig?
Lees ook:Zo ziet flirten op de werkvloer eruit!
Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder
Lees ook:Het liefdesleven van de dokter gaat niet over rozen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Relatie op het werk kan reden zijn voor vertrek

  1. Pingback: Daten met een collega ‘moet kunnen’. Of niet? | Relatie

  2. Chiel

    Hallo allemaal,

    Ik ben student voor de school voor journalistiek in Utrecht en moet voor een schoolopdracht een tijdschrift maken. Daarvoor zou ik graag iemand willen interviewen die ervaring heeft met (seksuele) relaties op het werk. Het liefst een man en een vrouw (hoeft geen partner te zijn van elkaar). Volledige anonimiteit wordt gewaarborgd indien gewenst. Ik hoor graag van jullie op: [email protected]

    Groeten,

    Chiel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>