Relaties op werkvloer verstandig?

In de Metro van vandaag een artikel met de vraag of relaties op de werkvloer wel zo verstandig zijn.

Volgens relatiecounselor Francoise Vaal is het niet echt een goed plan. In haar praktijk krijgt zij vaak mensen die er geen goede ervaringen mee hebben. De kans is groot dat er iets gebeurd op het werk waardoor de balans zoekt raakt. Tijdens een reorganisatie bijvoorbeeld kan de één ontslagen worden, dat levert ongelijke strijd op en soms zelfs jaloezie……………..

Irritatie is ook vaak een issue. Op het werk gedraag je je toch anders dan thuis of als je alleen met je partner bent en dat kan irritatie opwekken bij de ander. Die denkt: doe ff normaal man! Stel je niet aan! Thuis wordt dat nog eens lekker besproken onder een gezellig glas wijn dus de sfeer kan niet meer stuk…

Andersom is het natuurlijk ook mogelijk. Als je thuis problemen hebt, of je hebt net fikse ruzie gehad, dan zit je toch maar mooi de hele dag tegen die rotkop aan te kijken. Er kan geen lachje vanaf en iedereen kan meegenieten met jullie persoonlijke vendetta’s.

Ook als je privé en werk goed gescheiden houdt wil dat nog geen garantie geven voor een relatie zonder problemen. Collega’s kunnen jullie als een vereenigd blok zien, twee handen op één buik etc. Ze zullen minder snel een persoonlijke relatie aangaan omdat ze bang zijn dat je alles doorlult aan je partner.

Wil je de relatie toch doorzetten, dan is het verstandig om een andere baan te zoeken of op zijn minst naar een andere afdeling te verhuizen. Leuk is dan ook dat je elkaar werkelijk iets te vertellen hebt als je thuiskomt.

Lees ook:Wat je partner kan toe- of afdoen aan je carrière
Lees ook:Over liefde en seks tijdens kantooruren
Lees ook:Verkering uit? Verander direct je wachtwoorden!
Lees ook:Stellen die dezelfde baan hebben, zijn altijd maar met hun werk bezig
Lees ook:Open relatie of dichte deur?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>