Eerste tijd geen seks is beter voor relatie

Het klinkt natuurlijk vooroorlogs en/of puriteins en ik ben je moeder niet, maar toch is het vaak beter als stellen elkaar leren kennen om het hebben van seks uit te stellen.

Zelfs als je op springen staat………….

Dat stelt de Amerikaanse professor Anthony Paik van de University of Iowa,naar aanleiding zijn onderzoek.

Hij ontdekte dat de kans op een succesvolle relatie toeneemt als geliefden elkaar eerst aangekleed leren kennen, voor ze met elkaar tussen de klamme lappen kruipen.. Palk baseert dit op een studie waar 642 volwassenen aan deelnamen.

Het merendeel van de 56% die met seks hadden gewacht, maakte hierin melding van een zeer goede relatie.

De personen die al tijdens het daten met seks waren begonnen (27%) konden dat minder vaak zeggen. De overige 17% had überhaupt geen serieuze relatie voor ogen, maar alleen seks.

De kuisheidsperiode fungeert volgens Paik als een soort van screeningsmechanisme. “Hoezo niet meteen met seks beginnen, vraagt menigeen zich af. De verwachting is zelfs dat het snel moet gebeuren”, verklaart Paik desgevraagd tegenover Reuters.

“Maar als je dat doet, loop je geheid informatie over de persoon mis die belangrijk zou kunnen zijn.” Hij vergelijkt het principe met een economie. “Is het proces naar een relatie toe erg ‘kostbaar’ geweest, dan betaalt zich dat terug. Dat is althans wat de resultaten suggereren.”

Daar staat tegenover dat het onderzoek, dat is gepubliceerd in vakblad Social Science Research, niet onomstotelijk concludeert dat snel intiem zijn mislukte relaties in de hand werkt.

“De kans dat mensen elkaar in een bar tegenkomen, meteen samen naar huis gaan en er een langdurige relatie aan overhouden, is er altijd nog”, aldus Paik.

Lees ook:Jawel: ook een onenightstand kan liefde worden!
Lees ook:Seks uitstellen zorgt voor een betere en hetere relatie!
Lees ook:Elkaar helemaal uitkleden als eerste date: geef je op!
Lees ook:Vooral 50′ers en 60′ers succesvolle internet-daters
Lees ook:Maagden worden gelukkiger

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>