Praten goed voor relatie

En eindelijk is daar dan het bewijs dat praten goed voor je is. Vrouwen wisten het dus al langer! Veel praten blijkt namelijk een heilzame werking te hebben. Vooral partners die hun andere partner tot vervelens toe bombarderen met allerlei belevenissen en gesprekken van die dag zijn een stuk gelukkiger……………

Aldus Zwitserse psychologen

Of de partner luistert is niet belangrijk, het gaat om het gevoel erna, als men klaar is met praten: opgelucht en voldaan.

Het onderzoek onder 80 stellen leverde de conclusie op dat alles aan je partner vertellen alleen maar voordelen biedt. Het brengt de emoties in balans en dientengevolge mentale rust.

Maar de luisterende partner dan? Wordt die er beter van? Uit het onderzoek komt naar voren dat zijn mentale gezondheid er weinig of niet door zal veranderen. Het maakt ook helemaal niet uit wat de luisterende partner antwoordt, het gaat immers niet om je partner, het gaat om jou. Praten doe je voor je eigen bestwil.

Lees ook:Laten we ook over we praten in onze relatie
Lees ook:Eenmaal tafeltjes voor 1: single-restaurant in Antwerpen
Lees ook:Partners houden hun ‘geld geheimpjes’ voor zichzelf
Lees ook:Afknappers voor mannen
Lees ook:Samenwonen geen goede test huwelijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>