Partners houden hun ‘geld geheimpjes’ voor zichzelf

Man and woman using separate ATM Samenwoners vertellen elkaar niet alles op het gebied van financiën.

Kleine aankopen worden het meeste verzwegen, maar ook zaken als spaargeld en verkeersboetes worden niet altijd met de partner gedeeld……….

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door MWM, in opdracht van Nationale-Nederlanden onder 1075 samenwoners, in de leeftijdsklassen 18-24, 25-34 en 35-45 jaar, die maximaal 5 jaar samen zijn.

Ofschoon niet iedereen even open is, praten samenwonende stellen wel geregeld over geld. 43% praat wekelijks met zijn of haar partner over financiële zaken, 10% doet dit zelfs dagelijks. De meeste stellen (62%) weten ruzie over geldzaken echter te vermijden.

15% gaf aan soms niet de precieze aankoopprijs van gekochte producten te vertellen aan zijn of haar partner. Bij mannen gaat het dan met name over de aankoopprijs van elektronische apparatuur, bij vrouwen over kleding, waarbij zowel mannen als vrouwen aangeven dat ze er vanuit gaan dat hun partner wel eens de ware aankoopprijs heeft achtergehouden (20%).

Maar liefst 70% gaf aan uitstaande leningen te hebben. De meest voorkomende lening is daarbij de hypotheek (32%), gevolg door rood staan (29%) en een studieschuld (22%).

Andere veel voorkomende leningen zijn een doorlopend krediet (13%) en een creditcard (12%). Daar staat tegenover dat 29% van de nieuw samenwonenden aangeeft nooit een schuld te hebben gehad.

Lees ook:Sommige stellen praten echt nooit over geld
Lees ook:Vrouwen hebben vollere spaarpotjes dan mannen
Lees ook:Mannen kunnen beter wel over hun seksproblemen praten. Vrouwen niet
Lees ook:Huwelijken sneuvelen door gebrek aan duidelijkheid
Lees ook:1 op de 5 stellen heeft niks op papier staan, voor als dan toch………

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>