Extreme jaloezie

Een beetje jaloers zijn is niet erg. Gezond misschien wel. Vleiend voor de andere partij. Maar jaloezie kan ook extreme vormen aannemen. Je mag niet meer met vrienden of vriendinnen uit, je mag geen sexy kleding dragen, je moet constant laten weten waar je uithangt en als je ook maar een blik op iemand anders werpt is het hommeles.

Trendstyle heeft een handleiding gemaakt voor extreem jaloerse (in dit geval) mannen.

Volgens trendstyle is dit zelfs de enige manier om hem over zijn jaloersheid te helpen en te bouwen aan een gezonde relatie.

Sorry? Is het aan de partner om deze stoornis te genezen? Want een stoornis is het. Extreme jaloezie is niet gezond en al helemaal niet iets wat een ander door lieve woordjes en begrip kan genezen.

Bijvoorbeeld deze tip:

Doe af en toe een kleine concessie maar geef niet voor 100% toe. trek die minirok aan, misschien niet elke keer als je gaat stappen, maar bijvoorbeeld wel naar een verjaarsfeestje van een vriendin (dat moet hij kunnen hebben!).

Ja natuurlijk moet hij dat kunnen hebben, maar dat is nou juist het probleem toch? Dat kan hij niet hebben. Ook al heb je thuis die minirok aan en de buurvrouw belt aan voor een kopje suiker, dan nog is het voor hem een probleem en mag je de deur niet eens opendoen.

Of deze:

Zorg ervoor dat je altijd je mobiele bij je hebt en zeg hem dat hij je altijd kan bellen. als hij weet waar hij je kan vinden en het gevoel heeft dat hij je altijd kan bereiken, zal hij zich rustiger gaan voelen. zijn vertrouwen in de relatie neemt toe.

Zijn vertrouwen in de relatie neem toe? Natuurlijk niet! Zijn vertrouwen in zijn macht over jou neemt toe.

Maak hem niet belachelijk als hij weer eens jaloers is, maar luister naar hem en vertel hem dat hij geen reden heeft om jaloers te zijn.

Oh! Gewoon vertellen dat hij geen reden heeft. Dat zal zijn ogen openen.

Nee, extreme jaloezie is niet iets om te verwaarlozen, daar ben ik ’t mee eens. Maar heb je een relatie met iemand die zo extreem jaloers is? Doe jezelf een plezier en werp jezelf niet op als geneesheer. Zoek hulp. Of neem de benen.

Lees ook:Een snufje jaloezie is wel schattig
Lees ook:Vrouwen hebben altijd wel reden om jaloers te zijn
Lees ook:Als zelfs Doutzen Kroes weleens jaloers is
Lees ook:Heetgebakerd qua seks, heetgebakerd qua jaloezie
Lees ook:Over het nut van jaloezie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>