En na de zomervakantie gaan we …… scheiden

Couples Beach

In september is er net als in januari een echtscheidingspiek. Na lang en veel in elkaars aanwezigheid te hebben vertoefd, is het voor veel paren klip en klaar: de liefde is over.

Trudy van Bochove is vakantiecoach en ziet het veel gebrren, zo vertelt ze bij RTL Nieuws:

“We hebben vaak veel te hoge verwachtingen van de vakantie. We denken dat met 2 weekjes kamperen alles weer goed komt wat er in de rest van het jaar verkeerd is gegaan. En als dat niet lukt, zoals vaak gebeurt, worden we ontevreden, gaan we aan alles twijfelen, aan onze relatie en aan onszelf. Gevolg is dat we zwaar ontevreden thuiskomen en sommigen beslissen dan uit elkaar te gaan.”

Trudy is voor zover bekend de enige in haar vak in Nederland. Het geheim van een goede relatie is volgens haar: communicatie, communicatie, communicatie! “Maar vaak durven mensen niet eerlijk te zijn, in de angst afgewezen te worden. We bewaren liever de goede vrede, dan dat we een goed gesprek beginnen.”

Maar Trudy adviseert juist de hete aardappel op tafel te gooien. “Juist op vakantie heb je tijd om eens eerlijk tegen elkaar te zijn. Je bent even weg van de sleur van alle dag, het systeem waar je het hele jaar al in zit om het gezin draaiende te houden. En kun je eindelijk eens tot een eerlijk gesprek komen.”

Stel elkaar vragen, adviseert de vakantiecoach. “En je gevoel delen; zonder dat je meteen knallende ruzie krijgt. Eens naar elkaar luisteren en eens proberen in de schoenen van een ander te gaan staan. Dat kan doodeng zijn, maar het is zo ontzettend belangrijk. Die uitgebluste situatie hoef je niet te accepteren je kunt er echt iets mee doen.”

Lees ook:TV kijken slecht voor relatie
Lees ook:Communicatie-verschillen tussen haar en hem
Lees ook:Vakantieweken zijn ideaal als oppepper voor ingedut seksleven
Lees ook:Proberen je partner te veranderen heeft averechts effect
Lees ook:Zeg eens wat vaker AU in een ruzie met je lief

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>