De seksuele sleur doorbreken

every time good sexWe kunnen het hier bij relatie.blog ook niet vaak genoeg schrijven: er bestaat geen stel in de hele wereld niet dat 20 jaar lang met dezelfde intentie en in dezelfde mate seks blijft bedrijven.

Het libido is het hoogst aan het begin van een relatie, de seks wordt vaak na een aantal jaren beter (omdat je elkaar dan ook fysiek goed kent), maar op den duur kunnen er wel 1000 dingen in staan tussen droom en daad………

Seksuologe Tracey Cox kan je de zin in het vrijen samen terug krijgen met zeer alledaagse tips:

* Koester je nachtrust. Een verstoord of slecht slaappatroon leidt tot een verlaagde testosteronproductie. Dit sekshormoon speelt een belangrijke rol voor het libido zowel bij man als vrouw.

* Neem verantwoording voor je eigen lust. Verwacht niet dat je partner kan ruiken waar je op dat moment zin in hebt. Maak het tot je missie om hem of haaar duidelijk te maken wat opwindend is en pas het toe.

* Laat je fantasie de vrije loop. Je hoeft je echt niet schuldig te voelen wanneer je gedachten tijdens de seks afdwalen, zelfs als je fantaseert over iemand anders. Uit rondvragen blijkt dat meer dan 7 op de 10 het doen om hun seksleven fris te houden.

* Doe water bij de wijn. Heb je geen zin in penetratie? Geniet dan samen van orale seks of versterk je band door op z’n minst naakt te knuffelen, strelen en slapen.

* Probeer alles wat seksueel is zeker niet te ontwijken. Het is niet zo gek dat mensen met een laag libido hun ogen afwenden van alles wat seksgerelateerd is. Durf te blijven focussen op seks.

* Weet wat je wil, zowel voor, tijdens als na het vrijen. Als je iemand bent die eerst behoefte heeft aan wat relaxen, durf dan om een massage te vragen, of neem eerst een douche of bad.

*Probeer je bioritme af te stemmen op dat van je partner. Een nachtegaal met een leeuwerik? Wissel dan af tussen ochtendseks en een nachtelijke vrijpartij. Of kies eens spontaan voor het middaguur.

* Voorkom sleur. Seks is zo veel meer dan penetratie alleen. Zeker voor vrouwen is dat vaak niet voldoende om klaar te komen. Als vrijen een saaie bedoening is, is het geen wonder dat je niet staat te trappelen om in bed te duiken. Hoe meer afwisseling, hoe meer interesse.

* Seks heeft een ontspannende werking, maar tijdens het vrijen zelf kun je beter alert blijven. Concentreer je op de erotische prikkels en op dat wat je partner behoeft en span de bekkenbodemspieren op om de kans op een orgasme te vergroten en het intenser te maken.

* Stimuleer jullie lustcyclus. Hoe meer bevredigende seks je hebt, hoe meer je weer zal willen. We vergeten snel hoe essentieel vrijen is. Van samen in je oudste kloffie op de bank hangen met junkfood wordt niemand opgewonden.

Lees ook:‘t Is bewezen: vrouwen verliezen in een relatie zin in seks eerder dan mannen
Lees ook:Vaker aan de sociale media in bed dan aan de seks?
Lees ook:Een veer in iemands reet steken doet meer dan een orgasme
Lees ook:‘Liefde zonder seks is vriendschap’
Lees ook:Lekker klef doen: zeer goed voor de intieme èn de seksuele band!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>