Later baren betekent ook later aftakelen

AnneGeddesIc

Over het krijgen van kinderen boven de 35 jaar zijn eigenlijk alleen maar negatieve kanten bekend. Immers: een vrouw heeft dan nog slechts de helft van haar eitjes, er is meer kans op complicaties en dus kost het de gezondheidszorg handen vol geld. De gynaecologen van Nederland bedachten zelfs het motto: ‘een slimme meid krijgt haar kind op tijd’. Toch zit er aan later baren ook een positieve kant. De hersenen van een vrouw gaan minder snel achteruit.

Zo blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is in de Journal of the American Geriatrics Society onder 830 post-menopauzale vrouwen.

Vrouwen die na hun 35ste levensjaar hun laatste kind krijgen, hebben een beter geheugen hebben op middelbare en middelbare leeftijd. Daarnaast beschikken ze over betere cognitieve vaardigheden en hebben ze een beter verbaal werkgeheugen dan vrouwen die op eerdere leeftijd hun gezin stichten. Het laatst genoemde houdt in dat ze beter woorden, cijfers en letters kunnen onthouden.

Verder toont het onderzoek aan dat vrouwen die tussen hun 15e en 24ste hun eerste kind krijgen op 40- jarige leeftijd een slechtere gezondheid hebben dan vrouwen die langer wachten met het krijgen van kinderen. Daarnaast blijkt dat vrouwen die na hun 24ste hun eerste kind krijgen, beter zijn in het oplossen van problemen en redeneren.

De hormonen die in groten getale vrijkomen tijdens een zwangerschap hebben een namelijk een positief effect op de hersenen; bij vrouwen die dat later in hun leven doen, zullen deze effecten langer invloed hebben op hun brein. Ook het slikken van de anticonceptiepil heeft een positief effect op de hersenen, vanwege de hormonen die erin zitten. Bij vrouwen die langer dan 10 jaar de pil slikken, verbetert onder meer het vermogen om problemen op te lossen.

Lees ook:Stemmen van slanke vrouwen worden na de overgang mannelijker
Lees ook:Knuffelhormoon bestáát en werkt ook nog
Lees ook:Starten met stichten gezin maakt mensen tijdelijk gelukkiger
Lees ook:Breng haar ontbijt op bed: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen
Lees ook:Vooral vrouwen tweede leg

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>