Knuffelhormoon bestáát en werkt ook nog

Het hormoon oxytocine wordt ook wel ’knuffelhormoon’ genoemd.

Het heeft namelijk een zeer positief effect op het ruziemaken tussen partners…..

Onderzoekers vroegen aan 47 stellen tussen de 20 en 50 jaar in hun laboratorium ruzie te maken over een regelmatig terugkerend twistpunt.

Voor ze aan de discussie begonnen, kreeg de ene helft oxytocine en de andere een placebo toegediend. Het gedrag van de koppels werd gefilmd en uitvoerig geanalyseerd. Ook het niveau van het ‘stresshormoon’ cortisol werd ondertussen bijgehouden.

Degenen die oxytocine kregen, vertoonden meer positief gedrag dan degenen die het placebo kregen. Ze luisterden beter naar elkaar en lachten meer. Ook zorgt het ervoor dat mensen langer positief blijven. Daarnaast bleek dat ze minder stress hadden tijdens het conflict.

“Het onderzoek bewijst dat het knuffelhormoon een grote invloed heeft op relaties. Daarnaast kan oxytocine verklaren waarom het hebben van een goede liefdesrelatie een positief effect op onze gezondheid heeft”, verklaart onderzoekster Beate Ditzen.

Lees ook:Veel knuffelen maakt je man een monogame schat
Lees ook:Geen hysterische ruzies meer door spuitbusje ‘knuffelhormoon’
Lees ook:Later baren betekent ook later aftakelen
Lees ook:‘Knuffelhormoon’ oxytocine zorgt voor liefde zonder roze bril
Lees ook:Knuffelhormoon is een stof met twee gezichten

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Knuffelhormoon bestáát en werkt ook nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>