Waarom alle vrouwen ook lesbische seks willen

Vrouwen hebben ~in tegenstelling tot mannen~ een seksuele vloeibaarheid. Dat wil zeggen dat zij niet persé he-ho-le-bi zijn.

Volgens een grootschalige enquête van het Amerikaanse Centers for Disease Control is de kans bij vrouwen tot drie keer groter dat ze met een geslachtsgenote in bed belanden dan mannen.

In eerste instantie lijkt dit vrij onzinnig voor de voortplanting en de verbetering van de soort en dus ging de wetenschap op zoek naar een biologische verklaring…….

Daarover bericht evolutionair psycholoog Dr. Satoshi Kanazawa in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Reviews.

Er is een evolutionaire reden waarom de seksuele voorkeur van vrouwen schommelt. De polygamie van vroeger heeft er evolutionair toe geleid dat vrouwen ook open staan voor seksuele betrekkingen met andere vrouwen.

Als zij namelijk 1 van de pakweg 7 vrouwen was die elke week haar beurt moest afwachten om het bed te delen met haar echtgenoot, dan gingen vrouwen zich eenzaam voelen.

Het werd dus interessant om in de tussentijd bevrediging bij elkaar te zoeken, aldus Kanazawa. Dat kwam niet alleen het eigen genot ten goede, het bevorderde ook de sfeer binnen ‘de harem’ en vermeed ruzies van vrouwen onderling.

En belangrijk voor het voortbestaan: in zo’n harmonieuze polygamie, kwamen makkelijker veel en gezonde kindjes ter wereld, die met elkaar werden opgevoed.

Lees ook:Afstand doet wonderen voor een relatie
Lees ook:Veelwijverij brengt weinig geluk
Lees ook:Britse vrouw krijgt orgasme door aanraking Vrijheidsbeeld
Lees ook:Eenzaamheid neemt toe, ondanks of dankzij alle telecom
Lees ook:Geen ring, maar ringvinger afhakken als bewijs van trouw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>