Players en golddiggers doen niks anders dan waarvoor ze genetisch gecodeerd zijn

GolddiggerKayneWestCliché’s hebben nogal eens de vervelende eigenschap om waar te zijn.

Mannen willen een mooie vrouw en vrouwen willen een rijke man. Het is kort door de bocht en toch komt het hier wereldwijd wel op neer.

Players en golddiggers doen niets anders dan waarvoor ze genetisch gecodeerd zijn.

Mannen willen een zo jong en aantrekkelijk mogelijke partner, vrouwen een oudere, ambitieuze en liefst rijke partner.

Dit wordt bevestigd door onderzoek onder 4764 mannen en 5389 vrouwen uit 33 landen in 37 culturen, waarover is gepubliceerd in het tijdschrift Personality & Social Psychology Bulletin.

Dezelfde verschillen tussen de behoeftes van vrouwen en mannen waren er in alle culturen.

Vaak wordt beweerd dat de onderliggende psychologie van mannen en vrouwen dezelfde is, maar er is een genderverschil waar het gaat om de levenspartner”, aldus onderzoeker David Buss.

“Dat is het geval in zowel culturen waarin mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn, denk aan Zweden en Noorwegen, maar ook in culturen waar man en vrouw minder gelijkwaardig zijn, zoals in Iran.”

Alle ondervraagden kregen 19 kenmerken voorgelegd waarvan ze moesten aangeven welke ze het belangrijkste vonden voor hun echtgeno(o)t(e)

De genderverschillen zijn het duidelijkst bij zaken als goede financiële vooruitzichten, lichamelijke attractiviteit, ambities, leeftijd en seksuele geschiedenis.

Mannen hebben duidelijk een voorkeur voor partners die jong (dus ook minder seksuele ervaring) en uiterlijk aantrekkelijk zijn, terwijl vrouwen liever een goed financieel vooruitzicht, een hogere status en de nodige ambities zien.

De verschillende voorkeuren waren zelfs zo uniform dat in 92,2% van de gevallen juist kon worden ingeschat of het een man of een vrouw betrof.

Dat heeft volgens de wetenschappers alles te maken met de zogenaamde selectiedruk. Mannen en vrouwen hebben gedurende de evolutie met andere uitdagingen te maken gehad en daarvan is dit het gevolg.

Dat vrouwen liever een wat oudere man hebben, vergroot bijvoorbeeld de kansen dat zij hun genen doorgeven, terwijl het voor mannen in dat verband juist gunstiger is om voor een jongere vrouw te gaan.

“Omdat vrouwen tijd en energie steken in zwangerschap en kinderen zogen, was het voor hen lastiger om voor de middelen te zorgen die nodig zijn voor het onderhouden van het gezin”, aldus onderzoeker Daniel Conroy-Beam.

“Aan de andere kant was het voor mannen belangrijk om vruchtbare vrouwen te herkennen en dus werden de zichtbare kenmerken ervan belangrijk voor hun voortplantingssucces.”

Lees ook:Vloekende vaders langs ‘t voetbalveld en pushende missen-moeders
Lees ook:Waarom vrouwen uiteindelijk toch voor een (iets) oudere man gaan
Lees ook:Valreep-moeders: laat je bevruchten door een toyboy!
Lees ook:Liefde is uitstekende preventie voor drank & drugs
Lees ook:Over de diep verscheurde gevoelens van kinderen van echtscheiders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>