Vrouwen hebben vollere spaarpotjes dan mannen

De helft van de Nederlanders vindt dat vrouwen beter kunnen sparen dan mannen.

Bij eenderde van de Nederlandse huishoudens beheert de vrouw de dagelijkse portemonnee, terwijl mannen zich vaker bezig houden met zaken als pensioen en belastingaangifte.

Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Mediaxplain, in opdracht van FinBase.nl onder 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

In de meeste huishoudens beheren de partners samen de financiën. Bijna driekwart vindt dat mannen en vrouwen even goed met geld om kunnen gaan.

Zo’n 73% zegt geldzaken altijd met de partner te bespreken. Bij 56% van de samenwonende Nederlanders vallen de dagelijkse inkomsten en uitgaven dan ook onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid.

In veel huishoudens zijn zaken als belastingaangifte (48%), verzekeringen (57%) en pensioenen (57%) een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Waar dit niet het geval is, is het vooral de man die dat regelt.

Ook grote aankopen worden door 85% van de stellen bijna altijd samen gedaan.

Ruim de helft van Nederlanders spaart. Opvallend is dat 45% van de ondervraagden vindt dat vrouwen beter kunnen sparen dan mannen.

Nederlanders sparen vaak voor een vakantie (47%) en huishoudelijke apparatuur (57%).

Daarnaast spaart 41% ook voor een appeltje voor de dorst, zoals een aanvulling op het pensioen. Ruim 80% van de ouders spaart voor de studie van de kinderen.

Lees ook:Nederlanders liegen dat het gedrukt staat
Lees ook:Vrouwen hebben betere band met zus dan met broer
Lees ook:Vrouwen hebben meer geldstress dan mannen
Lees ook:Mannen verbergen dure aankopen vaker voor partner dan vrouwen
Lees ook:Vrouw versiert, man krijgt hoogtepunt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>