Laat die ‘little black dress’, kies voor kleur: meer plezier, meer libido!

JulesStandishLaatst was ik op een feestje en het leek er wel een begrafenis. Vooral waar het de aanwezige dames betrof.

Ik viel lekker uit de toon in mijn kobaltblauwe pak en verbaasde me opnieuw over de kleur-voorichtigheid van de Nederlandse vrouwen. Zwarte jurkjes en dat in een tijd dat de meeste huidjes bleek van kleur zijn.

Dankzij het vele internetshoppen is het de laatste jaren al verbeterd. Kleuren ogen op een beeldscherm aantrekkelijker, maar vrouwen zijn doodsbang voor kanarie (geel), slet (rood) of kermit de kikker (groen) te worden uitgemaakt.

Niks van aantrekken (in de dubbele betekenis van het woord). Kleuren dragen is goed voor zowel de mentale als fysieke gezondheid……..

Dat zegt ook de Britse kleurenconsulente Jules Standish op basis van onderzoek.

Ook zij bemerkt dat mensen bang zijn om kleur te dragen, maar door je koopgewoontes te veranderen kun je je welzijn juist een boost geven.

“Onderzoek heeft aangetoond dat kleuren een psychologisch effect hebben. Wanneer we naar bepaalde tinten kijken, dan zorgt dit voor neurologische reacties. De hypothalamus gaat dan bijvoorbeeld hormonen vrijmaken. Als je naar rood of roze, warme kleuren, kijkt dan wordt er dopamine vrijgemaakt. Deze stof is 1 van de feelgood hormonen en kan ons humeur verbeteren, onze concentratie verhogen en zelfs wonderen doen voor het libido. Koude tinten als blauw stimuleren de productie van oxytocine, oftewel knuffelhormoon, waardoor mensen zich meer geborgen voelen.

Een vaak gehanteerde stijlregel is dat men rood en groen niet combineert. Maar dat is onjuist, zegt Standish. Je kan bijvoorbeeld een groene jurk dragen met rode accessoires. Wie last heeft van rode plekken in het gezicht na het drinken van een glas wijn of wie met opvliegers kampt, kan groen dragen om de roodheid te verdoezelen..

Onze hersenen associëren kleur met temperatuur. Bloedrood is de warmste tint in het spectrum, daarom zijn deze tinten inclusief bordeaux flatterend voor haast elk huidtype en haarkleur. Felrood stimuleert ook de hypofyse en de bijnieren, wat kan leiden tot een sneller metabolisme en dus gewichtsverlies.  Je kan de look verzachten door de combinatie van rood met een donkere tint.

Blauwe tinten flateren haast elke teint en laten de huid stralen. Als je vaak veel stress ervaart, dan kan blauw helpen het kalmerende hormoon oxytocine te produceren in het lichaam. Geel met groen lijkt een wild duo, maar je zit wel goed als je mosterd op kaki draagt. Deze aardetinten hebben een gouden ondertoon die een grauwe huid opfleurt.

Menopauze vrouwen kunnen kiezen roze voor een jongere look, deze kleur wordt namelijk onbewust geassocieerd met jeugdigheid en vrouwelijkheid. Mannen zouden volgens onderzoek zich ook tot deze tint aangetrokken voelen, omdat die het dichtst bij de huidskleur ligt. Fuchsia heeft eenzelfde effect, maar is gewaagder. Je zit veiliger met zachtroze.

Als je donkere wallen wil verdoezelen kun je best voor kobaltblauw kiezen. Paars heeft ook een kalmerende werking. Geel associëren we met vreugde, een kledingstuk in deze kleur is dus per definitie goed voor je humeur.

INSPIRATIE!!!!!

C1

C2 C3 C4

C5 C6 C7 C8 C11 C10

Lees ook:Knalrode vinger- en teennagels zijn populair bij mannen
Lees ook:Waarom babyjongetjes blauwe spullen krijgen en meisjes roze
Lees ook:Gouden combinatie: woman in red, man in grey
Lees ook:Heb geen seks met vrouwen in het rood: ze willen alleen maar zwanger worden!
Lees ook:Niet alleen zwarte kleding laat je slanker lijken…….

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>