Gouden combinatie: woman in red, man in grey

Over de kleur rood zijn al zoveel onderzoeken gedaan en allemaal pakten ze uit in het voordeel van degenen, met name vrouwen, die rood droegen, of dit nou kleding, schoenen, lippenstift of werkkleding betrof.

Vrouwen hebben de meeste kans om indruk te maken op een potentiële partner als ze tijdens een eerste afspraakje rood dragen.

Mannen komen het beste voor de dag in grijs……..

Dit blijkt uit onderzoek door vouchercodespro.co.uk onder 1128 vrouwelijke en 1232 mannelijke volwassenen met een relatie.

90% van de mannen kon zich nog herinneren wat zijn partner droeg op de eerste afspraak. 27% vertelde dat dit een rood kledingstuk was, wat behoorlijke indruk had achtergelaten.

De kleuren geel en bruin op eerste afspraakjes vinden mannen het minst charmant.

De vrouwen zagen hun toekomstige partner het liefst in grijze kleding. oze of gele kledingstukken schrikken vrouwen het meest af.

70% van de mannen en 64% van de vrouwen geven aan dat de kledingkeuze van de potentiële partner invloed heeft op het verloop van een eventuele vervolgafspraak.

Het merendeel van de vrouwen draagt op een eerste afspraakje het liefst rood, gevolgd door blauw, groen en zwart. Mannen neigen het snelst naar grijs, zwart en blauw.

“Het klinkt heel oppervlakkig dat de kans op een tweede afspraak mede gebaseerd is op de kleur die iemand aan heeft, maar het feit is dat we onze potentiële partners primair beoordelen”, stelt één van de onderzoekers.

“Het zit in de natuur van de mens om onszelf te beschermen tegen eventuele foute keuzes. Iemands kledingkeuze is een van de eerste dingen die de hersenen oppikken en zullen analyseren.”

Lees ook:Met zwarte kleding zit je oké op je eerste date
Lees ook:Heb geen seks met vrouwen in het rood: ze willen alleen maar zwanger worden!
Lees ook:Kleurige niet alledaagse kleding op je profielfoto zorgt voor meer dates
Lees ook:Met rood versier je het wel!
Lees ook:Een maagdelijk witte trouwjurk? Nee, jonge vrouwen kiezen zwart, rood en blauw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>