Beginnende december-koorts breekt uit

cartoon-christmas-dancing-santaVolgende week is het 1 december en dat is het startschot voor lampjes in bomen, kerststerren, ballen, pieken en ander glimmende.

En zelfs voor die enkeling die het niet snapt ook nog 5 december-kado’s.

Het is maar goed dat 1 van die decemberfeesten aan het vervallen is, want de jaarlijkse decemberstress rijst per jaar verder de pan uit.

Nu in november reeds loopt de koorts op……..

Dat blijkt uit onderzoek van Groupon.nl onder ruim 1000 bezoekers.

En tsja: geld laten rollen is toch goed voor de economie.

Terwijl de Nederlandse man het meeste uitgeeft aan het kerstcadeau van hun vrouw, besteden vrouwen het meest aan de kinderen. Al staat de man- of vriendlief wel op 2.

Wellicht heeft het ermee te maken dat het cadeau voor de man of vriend vaak het lastigste cadeau gevonden wordt om te geven. Het cadeau voor de man wordt dan ook het laatst gekocht

Meer dan de helft van de Nederlanders verwacht dit jaar een cadeau te krijgen en te geven met Kerst. Maar niet iedereen die geeft, verwacht iets terug. 11% geeft daadwerkelijk iets om iemand anders te verrassen en verwacht niet perse iets terug.

Een cadeau vergeten te kopen komt natuurlijk wel eens voor. Toch blijken we erg eerlijk daarover, bijna 64% zou dat eerlijk toegeven in plaats van een smoesje te verzinnen.

Als we een cadeau krijgen, willen we niet iets dat makkelijk voor een ander gekocht had kunnen zijn. Ruim 60% van de Nederlanders wil deze kerst niet zomaar een cadeau, maar een cadeau dat persoonlijk, attent en betekenisvol is. De overige 40% vindt dat minder belangrijk.

Dat lijkt veeleisend, maar de cadeaus worden ook hoog gewaardeerd. 64% van de consumenten geeft het kerstcadeau dat zij eerder/in voorgaande jaren kregen een 8 of hoger.

22% geeft zelfs aan nog nooit een kerstcadeau te hebben gekregen dat ze niet hadden gewild. Van degene die wel ongewenste cadeaus krijgt, geeft een groot deel ze weer weg of ze belanden in de kast. Alhoewel toch ruim 67% zich niet erg prettig voelt bij het ‘doorgeven’ van een cadeau en het ongepast vindt of bang is dat iemand er achter zou komen.

Lees ook:De Valentijnsgift: klein, maar fijn
Lees ook:Nederlandse Cupido is een zuinigerd
Lees ook:Flikkeren we foute cadeaus onder de rododendron?
Lees ook:Moeder-dochter relatie erg belangrijk bij mode-aankopen
Lees ook:Verkeerd cadeau? Berg je !

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>