Vrouwen eten ongezonder als ze een relatie hebben

CoupleMcDonaldsIn een relatie is het zo dat je je van 2 kanten aanpast aan de eetgewoontes van je partner. Zeker als je gaat samenonen.

Mannen ‘profiteren’ daar het meeste van, vrouwen gaan juist vaak ongezonder eten…….

Zo blijkt uit een enquête van PARSHIP onder hun leden tussen de 19 en 69 jaar.

84% geeft aan dat ze gezonde voeding belangrijk tot zeer belangrijk vinden, ongeacht of ze alleenstaand zijn of een relatie hebben. Vooral vrouwen hechten veel belang aan evenwichtige voeding, maar passen zich juist in een relatie meer aan door de partner te volgen met zijn eetgewoonten.

83% gelooft dat je in een relatie moet aanpassen aan de eetgewoonten van de partner. Bijna eenderde van de mannen geeft aan in een relatie gezonder te eten dan wanneer zij alleen zijn. Echter omgekeerd zeggen dubbel zoveel vrouwen als mannen, dat zij ongezonder eten in een relatie. Meer mannen (80%) dan vrouwen (72%) zijn van mening dat zij in een relatie meer afvallen.

Meer dan eenderde kookt het liefst met zijn/haar partner, vooral mannen (50%) worden gelukkig van samen roeren in de pannen.

Daarentegen blijkt dat slechts een kwart van de vrouwen gelukkig wordt van samen koken. 44% van de vrouwen kookt het liefst alleen tegenover 32% van de mannen.

Lees ook:Mannen gaan (eerder) dood zonder vrouw
Lees ook:Nederlandse man geeft eigen geluk een 7,5
Lees ook:Singles moeten niet te moeilijk doen over eten
Lees ook:Mannen vallen af als ze gaan samenwonen, vrouwen komen kilo’s aan
Lees ook:Vrouw van nu is 13 uur per week bezig met/aan haar aanrecht

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>