Waarom vrouwen en mooie mannen meer zoenen

Tongzoenen is een onderzoekend, opwindend en hechtend middel in relaties en mensen zijn ook de enige ‘diersoort’ die dit doen.

Er zijn 3 belangrijke theorieën over de rol van kussen in een relatie: het helpt om de genetische kwaliteit van potentiële partners te proeven en te beoordelen, om de opwinding te vergroten en om relaties te versterken.…….

Psycholoog Rafael Wlodarski van de universiteit van Oxford deed zoenonderzoek onder 900 volwassenen.

De helft van de deelnemers hadden een serieuze relatie. Ze gaven informatie over het belang van kussen bij kortstondige flirts en bij relaties op lange termijn.

Het blijkt dat vrouwen inderdaad kussen belangrijker vinden in een relatie dan mannen.

Eerdere onderzoeken toonde reeds aan dat vrouwen selectiever zijn in het kiezen van een potentiële partner, omdat ze meer tijd hebben om hier in te investeren en omdat ze meer energie moeten steken in zwangerschappen, bevallingen en kinderen opvoeden

Maar het bleek tevens dat mannen die zichzelf als aantrekkelijk inschatten, meer zoenen dan hun minde bedeelde seksegenoten.

Niet onlogisch, want zowel vrouwen als knappe mannen zijn immers selectiever bij het uitkiezen van een partner.

Wlodarski: “In elke cultuur wordt er gezoend in menselijke seksuele relaties. Daarin zijn mensen uniek in de natuur. Onze studie laat zien dat wanneer mensen kussen ze informatie doorgeven. Zoenen is een excuus voor potentiële partners om intiem te worden op een sociaal aanvaardbare manier extra informatie te krijgen. Het is mogelijk dat chemische signalen opgepikt worden, via smaak of geur, wat hen onbewust aangeeft of hun kuspartner genetisch ‘compatibel’ is. De kusfrequentie van een koppel zegt ook veel over de kwaliteit van een relatie.”

Lees ook:De helft van de wereld vindt zoenen smerig
Lees ook:Mannen tongzoenen omdat ze seks willen, vrouwen om te ‘proeven’
Lees ook:Aan de hoeveelheid zoenen lees je de kwaliteit van je relatie af
Lees ook:Philemafobie: allesoverheersende angst om te zoenen
Lees ook:Waarom we zoenen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>