Je salaris bepaalt hoe je slaapt en met wie

Money-Bed-lHet salaris en het werk datje daarvoor moet doen, bepaalt in grote mate hoe je slaapt en met wie.

En dan hebben we het niet over het feit dat rijke mensen makkelijker een partner vinden dan gemiddeld, maar over diegenen die ‘al onder de pannen’ zijn.

Hoewel recent onderzoek uitwees dat apart slapen gezonder is en beter voor het seksleven, blijken mensen met een hoog inkomen beter te slapen en ook vaker met de partner aan hun zijde….

Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse Sleep Council onder 5000 volwassenen. Zij vulden een enquête in over hun inkomen, beroep en slaapgewoonten.

83% van de respondenten met een salaris van meer dan €87.000,= zegt heel goed of tamelijk goed te slapen. Dat geldt maar voor 67% van de werklozen.

Degenen met een jaarinkomen van minder dan €17.400,= slapen het slechtst. Zij gebruiken het vaakst slaapmiddelen en 15% van hen bezoekt weleens de huisarts vanwege insomnia.

Ook het soort werk is van invloed. Mensen in de kunst- en cultuursector gaan vaker na middernacht naar bed en liggen ook meer wakker door zorgen en stress.

In de juridische branche wordt het vaakst 7 tot 8 uur per nacht geslapen. Architecten en technici slapen meestal minder dan 7 uur.

Ongeveer 23% van de mensen in de marketing, sales, architectuur, bouw en techniek, gebruikt weleens alcohol om de slaap te vatten.

Stellen met een jaarlijks gezamelijk inkomen onder de €40.000,= slapen minder vaak altijd samen (77%) dan die met een salaris wat daarboven ligt. (82%)

12% van de paren met een gezamenlijk jaarinkomen van minder dan €29.000,= slaapt altijd apart.

Lees ook:1 op de 6 stellen slaapt in aparte bedden, 1 op de 12 in aparte kamers
Lees ook:Vrouwen slapen korter, maar liggen langer in bed dan hun man
Lees ook:Elkaar missen is uitstekend voor het seksleven
Lees ook:Fijne collega’s maken gelukkiger dan promotie en opslag
Lees ook:Vrouwen winnen de strijd van mannen om de beste kant van het bed

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>