Fijne collega’s maken gelukkiger dan promotie en opslag

Geld alleen maakt niet gelukkig en dat geldt ook op de werkvloer.

Zowel een goede relatie met collega’s als een gevoel van eigenwaarde en de aard van het werk, zijn belangrijker voor een goed gevoel dan promotie of opslag……..

Zo blijkt uit Brits onderzoek van van de Association of Accounting Technicians onder 2000 werknemers.

80% gaf aan dat ze een salarisverhoging zouden afslaan als ze daarvoor in een onaangename omgeving moeten werken of met mensen die ze niet leuk vonden.

Driekwart gaf ook aan te overwegen om een beter betaalde baan te weigeren als dit gepaard zou gaan met meer stress en minder tijd voor het gezin.

De bepalende factor voor een aangename werkomgeving blijkt het contact met collega’s. Daarnaast vormen de rol in het bedrijf en een goede relatie met de baas ook belangrijke punten.

Voorts is een redelijke woon-werkafstand belangrijker dan een hoog salaris dat pas op nummer 6 kwam van het wensenlijstje.

15% gaf aan oprecht ongelukkig te zijn met zijn of haar werk. Ook hier ging het dan doorgaans om omgevingsfactoren of de aard van het werk: geen of weinig uitdaging en het gevoel niet gewaardeerd te worden spelen een grotere rol dan het salaris.

Lees ook:Er wordt heel wat af gescharreld op de Nederlandse werkvloeren
Lees ook:Helft van werkende Nederlanders is weleens verliefd op collega
Lees ook:Vrouwen zien nu alweer op tegen zoenen met collega’s
Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder
Lees ook:Relatie op de werkvloer: geen half werk graag

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>