Neef-nicht-relaties leveren onvruchtbare dochters op

Eenvijfde van de kinderen wereldwijd heeft ouders die bloedverwanten zijn.

Met name in het Midden-Oosten wordt de helft van de huwelijken afgesloten tussen familieleden. Zij kennen veel neef-nicht-huwelijken……….

Professor Fatemi van het UZ Brussel heeft het eerste onderzoek ooit uitgevoerd naar de invloed vam zogenaamde ‘parentale co-sanguiniteit’, oftewel ouders die in meer of mindere mate familie van elkaar zijn.

Hij kwam tot de conclusie dat zulke paren een belangrijke oorzaak zijn van de relatief grote onvruchtbaarheid in het Midden-Oosten.

Tegen dat dochters met co-sanguine ouders 20 jaar zijn, hebben ze een extreem lage hoeveelheid eitjes en een hormoonspiegel, die normaal pas bij 40-jarige vrouwen te vinden is. Tot nu toe was alleen bekend dat kinderen van zulke ouders 10x meer kans hebben op aangeboren afwijkingen.

In het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) in Koeweit werden 291 volwassen dochters van zulke co-sanguine ouders onderzocht.

Het onderzoek van professor Fatemi wordt deze week gepresenteerd op het internationaal congres van de European Society of Human Reproduction and Embryology in Londen.

Lees ook:3 meisjes uit Haaksbergen door hun Arabische vader meegenomen richting Turkije
Lees ook:VAKANTIEDRAMA: vader uit Haaksbergen heeft zijn 3 dochtertjes ontvoerd naar Syrië
Lees ook:Gunstigste gezinssamenstelling: 2 dochters. Ongunstigste: 4 dochters
Lees ook:‘Niet zo moeilijk doen over neef-nicht huwelijken’
Lees ook:Stop ouders die zich misdragen langs de lijn van de voetbalvelden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>