Waarom de vrienden van je man, niet op jou zullen vallen

dolce-and-gabbana-fall-winter-2013-advertising-campaign-the-backstage-videoHoewel vrouwen vaak erotische fantasieën hebben over de vrienden van hun man, zullen deze njna nooit verwezenlijkt worden.

‘Don’t touch your friends wifes’ is een motto van veel mannen en de zij zijn daar consequenter in dan de dames.

Ze gunnen elkaar ook meer dan vrouwen onderling, die juist enorm vals kunnen worden als zich een man bij hen voegt.

Maar nu blijkt er ook nog eens een biologische oorzaak te zijn, waardoor mannen niet verliefd worden op de vrouwen van hun maten.

Hun testosteron-peil daalt……

Zo blijkt uit onderzoek van Mark Flinn, professor in de antropologie aan de universiteit van Missouri.

“Hoewel mannen veel kansen hebben om in contact te komen met de vrouwen van hun vrienden blijven de voorstellen tot seks beperkt”, vertelt Flinn. “Normaal gesproken gaat het testosterongehalte van een man omhoog als hij omgaat met een potentiële seksuele partner of de vrouw van een vijand, maar het blijkt dat het mannenbrein in staat is om de vriendschapsbanden te respecteren.”

Evolutionair gezien zullen mannen die hun vrienden bedrogen en dus de gezinsstabiliteit in gevaar brachten, nadelig gewerkt hebben voor de overleving van de hele gemeenschap. Het is natuurlijk allemaal Darwin.

“Groepen waarbij de mannen elkaar niet vertrouwden, zullen kwetsbaarder geweest zijn voor aanvallen van andere groepen”, denkt professor Flinn. “En het nadeel van dat wantrouwen zal belangrijker geweest zijn dan de voordelen die extra kinderen met de vrouw van een vriend meebrachten.”

Volgens de professor kunnen deze bevindingen zelfs helpen om de wereldproblematiek te lijf te gaan. “Eigenlijk toont dit aan hoe de mens geëvolueerd is om allianties aan te gaan. Dezelfde psychologische mechanismes die dorpen en families in staat stellen om samen te leven en te werken kunnen ook groepen zoals de Verenigde Naties helpen om gemeenschappelijke problemen op te lossen”, denkt hij.

“Hoe meer we de aarde zien als één gemeenschap, hoe beter we in staat zijn om wereldbedreigingen, zoals de klimaatverandering, aan te pakken.”

Lees ook:Slanke mensen leggen makkelijker contacten dan dikkere
Lees ook:Vrouw met dochter gaat sneller scheiden dan vrouw met zoon
Lees ook:Vrouwen streven naar een hoger inkomen, mannen naar een hogere status
Lees ook:Amicaal scheiden schaadt de kinderen ook
Lees ook:Vrouwen en homo’s zetten heteromannen aan tot Brazilian wax

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>