Slanke mensen leggen makkelijker contacten dan dikkere

Net zoals het voor slanke mensen makkelijker is om vrienden te maken, is het voor mensen met overgewicht moeilijker om nieuwe vriendschappen te sluiten.

Dit heeft tot gevolg dat het met vriendschappen aangaan ook soort zoekt soort is qua omvang en gestalte. Je hebt dus de slanke stellen en de dikke maatjes……..

Zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Arizona.

Zij onderzochten verschillende sociale netwerken om te ontdekken hoe jonge mensen hun vrienden kiezen.

Vooral zwaarlijvige mensen hebben minder vrienden dan slanke mensen met een gezond gewicht. Dat valt deels te verklaren door het feit dat mensen met overgewicht sneller zullen afgewezen worden door slanke mensen.

De onderzoekers zeggen dat mensen met overgewicht zelf toenadering zoeken tot slanke mensen, maar dat dit vaak niet beantwoord wordt.

Dit maakt dat slanke mensen eerder bevriend zullen zijn met soortgenoten qua gewicht en dat mensen met overgewicht ook sneller bevriend zijn met hun gelijken.

Bovendien zijn jonge mensen sneller geneigd om mensen met overgewicht te marginaliseren. Ook daardoor hebben dikke mensen minder vrienden, al hoeft dat niet noodzakelijk negatief te zijn volgens de onderzoekers.

“Het is niet omdat iemand minder vrienden heeft dat die daardoor minder gesterkt wordt. Integendeel, 1 of 2 hechte vrienden zullen meestal meer steun bieden dan 10 oppervlakkige vrienden’, aldus onderzoeksleidster professor Simpkins.

Lees ook:Dikke maatjes zijn funest voor de lijn
Lees ook:Nieuw dieet: daten & eten met dikkerds
Lees ook:Vrienden kies je niet zelf. Dat doen je genen voor jou!
Lees ook:On-line worden mensen sneller vrienden
Lees ook:Ouders vinden overgewicht normaal

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>