Snurkende partner is waarschijnlijk ook ongezonde partner

Regelmatig schreven we hier al over de lasten van mannen en vrouwen die elke nacht een heel bos naast zich horen omzagen.

Snurken en slecht slapen vormen bermbommen voor een relatie.

Maar voordat je nu besluit je snurkende schat naar een ander bed te schoppen ~wat overigens ook heel romantisch kan zijn~ schop haar of hem eerst eens naar de cardioloog……..

Grote kans namelijk dat er een verstopte kransslagader ontdekt wordt. Die ontstaan door ontstekingen als gevolg van de trillingen van de snurker, aldus onderzoekers van het Henry Ford Hospital in Detroit.

De studie werd gepresenteerd door Robert Deeb op een bijeenkomst van de Triological Society in Scottsdale. E.e.a. is gebaseerd op gegevens van 913 patiënten tussen de 18 en 50 jaar in een slaapkliniek. Bij geen van hen was sprake van een slaapapneu. De snurkers bleken significant dikkere wanden te hebben in de kransslagader.

Volgens de onderzoeker draagt hun studie bij aan het groeiende bewijs dat snurken niet zo onschadelijk is als algemeen gedacht wordt.

Lees ook:Roodharigen zijn net mensen
Lees ook:Tongzoenen helpt tegen snurken
Lees ook:De aantrekkingskracht van de ‘bad boy’: medewerksters TBS-klinieken hebben relaties met patiënten
Lees ook:Single blijven kan dodelijk aflopen
Lees ook:De lekkerste mannen van nu volgens vrouwen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Snurkende partner is waarschijnlijk ook ongezonde partner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>