De naakte waarheid: hoe meer blote huid we laten zien, hoe meer we ‘in’ zijn voor seks

In het Paradijs waren Adam en Eva, net als de dieren ongekleed. Pas met de zondeval gingen zij zich op die lichaamsdelen waar ze van elkaar verschilden bedekken.

In weerwil van wat nudisten en naturisten beweren: er zit een natuurlijke schaamte voor bloot in de mens. Deze gêne vermindert pas onder invloed van het libido.

De naakte waarheid is dat seks de reden is dat mensen kleding dragen of juist stukken vel onbedekt laten. Los van het klimaat waarin zij verkeren……..

Zo schrijven de Canadese wetenschappers Anna Lomanowska en Matthieu Guitton op  op PLOS One, Zij kwamen tot die conclusie door middel van een online onderzoek bij Second Life.

De drang om onze lichamen van verhulling te voorzien, is al eeuwenlang een onopgelost vraagstuk voor de wetenschap. Het ligt voor de hand om het ontbreken van een fatsoenlijke vacht bij de mens de schuld te geven of de invloed van koud en warm weer. Maar de onderzoekers beweren nu dat dat niet klopt.

Daartoe bestudeerden zij het gedrag op Second Life. Zodra mensen de aandacht willen van een ander, laten ze veel meer van hun naakte lichaam zien.

Omdat klimaat geen enkele rol speelt in de virtuele wereld, kan het volgens Lomanowska en Guitton niet anders dan dat seksualiteit de oorzaak is van onze kledinggewoontes.

Eerder onderzoek wees uit dat vrouwen in hun vruchtbare dagen van de maand bloter door het leven stappen dan op de niet vruchtbare dagen.

Lees ook:Danst zij sexy? Dan is ze vruchtbaar!
Lees ook:Waarom vrouwen niet doodgaan na de overgang
Lees ook:Een baby uit het lab en seks ter recreatie
Lees ook:Mannen met grote pupillen zijn klaar voor kinderen
Lees ook:Vruchtbare vrouwen zien er blozender uit

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De naakte waarheid: hoe meer blote huid we laten zien, hoe meer we ‘in’ zijn voor seks

  1. Harrie Vangangelt

    Dat ook wetenschappers wel eens uit hun nek kletsen is bekend, maar dit is óf beschamende dommigheid óf getuigd alleen maar van een vooringenomen houding.

    Het klopt dat het meer en meer tonen van iets dat verborgen is de spanning opvoert. Dat werkt echter alleen zolang je iets verborgen houdt, anders blijft er weinig van de spanning over. Vergelijk het maar met de stijgende spanning vlak voor de trekking van de staatsloterij.

    Van wetenschappers zou je mogen verwachten dat ze weten dat je een bepaalde vastgestelde relatie op basis van enkele meetpunten niet zomaar mag extrapoleren. 100% zeker dat ze het naturisme zelf niet in hun onderzoek zullen hebben meegenomen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>